
Hjemmelavede brioche burgerboller, – lækre saftige og med rigeligt smør.
De her burgerboller smager simpelthen fantastisk, de hæver flot op og er luftige og bløde i midten.
De kan fint fryses ned, og tages op og lunes når den står på en hurtig burger til aftensmad.

De bedste burgerboller - Brioche burgerboller
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 550 g
hvedemel
- 3 dl
sødmælk
- 2
æg
- 100 g
smør, stuetemperatur
- 25 g
gær
- 2 tsk
sukker
- 1 1/2 tsk
salt
-
Æg til pensling
-
Evt. sesamfrø
Instructions
- Lun mælken og rør gæren ud heri.
- Tilsæt æg, sukker, salt og hvedemel og rør dejen godt sammen på en røremaskine, ca. 5 min.
- Tilsæt derefter smørret i mindre stykker og rør dejen videre i ca. 3-5 min.
- Dæk skålen med film og et klæde og lad dejen hæve et lunt sted et par timer.
- Tag dejen ud på køkkenbordet og del den i 12 lige store stykker, der hver formes til en flot rund bolle.
- Lad bollerne efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 30 min.
- Tænd ovnen på 200 grader, så den er klar til bollerne skal bages.
- Sammenpisk et æg og pensl bollerne på ægget og drys evt. med lidt sesam.
- Bag bollerne i 13-15 min, til de er gyldne og flot hævede. Kernetemperaturen skal være på ca. 99 grader for at de er færdigbagt.
- Lad dem køle af på en bagerist.
Pingback: Steak burger med vagtelæg og bløde løg – Gourministeriet
Pingback: Bøfsandwich med spejlæg, bløde løg og brun sauce – Gourministeriet
Hej dianna .
Kan man koldhæve dine brioche burgerbollerne .? .
Venligst Karina
Hej Karina
Det kan du sagtens, – nøjes med 12 g gær og kold vand:)
Lad den gerne hævde 30 minutter på køkkenbordet, inden den sættes på køl natten over:)
Kh Dianna
Hej, kan man bruge kærnemælk i stedet for sød? Eller letmælk 🙂
Hej Sandra
Jeg tænker bestemt du kan bruge begge dele ja 🙂
Kh Dianna
Bruger du varmluft eller almindelig ovn?
Hej Frida
Jeg bruger almindelig ovn 🙂
Kh Dianna
Bollerne blev virkelig lækre. Men de var umulige at forme da dejen var klistret. Fulgte mængderne der var angivet i opskriften. Ved ikke om Brioche dej skal være sådan? Eller om jeg lavede en fejl
Hej Susanne
Dejen burde ikke være klistret. Den plejer at være nem at forme – en blød dej, ligesom til almindelige fødselsdagsboller.
Det kan være hvis æggene har være en smule større, det er mit bedste bud 🙂
Men dejligt de smagte dejligt 🙂
Kh Dianna
Jeg har også fået en dej, der er voldsomt klistret! Håber bollerne bliver gode, trods det
Hej Johanne
Håber de blev gode 🙂
Kh Dianna
Har det samme problem, har hældt mere mel i er spændt på resultadet 🙂
Aldrig har jeg bagt bedre boller!
Det bliver vores go-to fremover. De bedste vi har lavet og vi har dælme prøvet mange opskrifter
Hej Birgitte
Ej hvor er det godt at høre – hvor er det dejligt du skriver det. Tusind tak 🙂
Kh Dianna
Lavede dobbelt portion. Rørt på røremaskine tilsatte lidt mere mel da den så klistret ud. Bagt ca. 5-10 min længere. Perfekt at rulle til boller lavede både store og små, penslede dem med mælk istedet for æg. De blev rigtig fine og smagte virkelig godt.
Hej Ulla
Det er så dejligt at høre – tusind tak:)
Kh Dianna
Hvis dejen er for klistret så ælt den noget længere tid. Det afhjælpe problemet.
Hej Erik
Det er nemlig en god ide at ælte dejen længere, så samler den sig oftest 🙂
Dbh Dianna