Steak burger - Opskrift på den bedste steak burger

Steak burger med vagtelæg og bløde løg

Steak burger med vagtelæg og bløde løg
Opskrift på den bedste steak burger med vagtelæg og bløde løg
Steak burger - Opskrift på den bedste steak burger

Wow, – der er ikke så meget andet at sige til den her burger. Bøf af krogmodnet oksehøjreb på en bund rødkålssalat, toppet med bløde løg og vagtelæg, – fuldstændig vanvittig lækkert.
Vi har serveret i hjemmelavede brioche burgerboller, – de er super nemme at lave, og smager virkelig fantastisk til en god hjemmelavet burger.

Steak burger - Opskrift på den bedste steak burger

Steak burger med vagtelæg og bløde løg

Opskrift på den bedste steak burger med vagtelæg og bløde løg
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 45 minutter
Forfatter: Jes Brinch

Ingredienser

  • 2

    gode tykke bøffer, tag dem ud af køleskabet 20 min før de skal tilberedes

  • Lidt olie til stegning

  • Salt og peber

Kålsalat

  • 1/2

    rødt spidskål, fintsnittet

  • 2 spsk

    olivenolie

  • 1 spsk

    eddike, - gerne en med lidt smag

  • 1 tsk

    honning

  • Salt og peber

  • Lidt friskhakket persille

Bløde løg

  • 2

    store løg

  • 50 g

    smør

  • 1 1/2 spsk

    sukker

Derudover

  • 8

    vagtelæg

  • 8 skiver

    bacon

  • Lidt olie til stegning

  • 8 spsk

    god mayonnaise

  • 4

    gode burger boller

Sådan gør du

Kålsalat

  • Bland marinaden og smag til med salt og peber
  • Vend kålen i marinaden ca. 10 min inden servering og vend lidt friskhakket persille i salaten inden burgeren samles.

Bøffen

  • Krydr bøfferne med salt og peber og steg dem i lidt olie på en brandende varm pande til de når en kernetemperatur på ca. 52 grader, stegetiden varierer alt efter tykkelsen på bøffen, så brug et stegetermometer.
  • Tag bøfferne af og lad dem trække færdige på et spækbræt i ca. 15 min. inden de skæres i skiver lige inden servering.

Bløde løg

  • Steg løgene blanke og møre ved middel varme.
  • Tilsæt derefter sukkeret og lad det smelte og karamellisere løgene.
  • Lad dem hvile ved svag varme i gryden indtil servering.

Derudover

  • Steg bacon sprød og lad den trække på lidt køkkenrulle.
  • Steg spejlæggene af vagtelæg i en smule olie på en lun pande og lun imellemtiden burgerbollerne.
  • Saml burgeren ved at smøre underbollen med lidt mayonnaise, top den med kålsalat, skiver af bøf, bløde løg og til sidst vagtelæg og top bollen smurt med mayonnaise, - velbekomme.
Steak burger - Opskrift på den bedste steak burger
Steak burger – Opskrift på den bedste steak burger
Steak burger - Opskrift på den bedste steak burger
Steak burger – Opskrift på den bedste steak burger

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*