Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Print
De bedste burgerboller - Brioche burgerboller
Opskrift på de lækreste brioche burgerboller. Denne opskrift giver ca. 12 burgerboller.
Køkken
Gourministeriet
Samlet tid
3
timer
timer
Author
Dianna
Ingredienser
550
g
hvedemel
3
dl
sødmælk
2
æg
100
g
smør, stuetemperatur
25
g
gær
2
tsk
sukker
1 1/2
tsk
salt
Æg til pensling
Evt. sesamfrø
Sådan gør du
Lun mælken og rør gæren ud heri.
Tilsæt æg, sukker, salt og hvedemel og rør dejen godt sammen på en røremaskine, ca. 5 min.
Tilsæt derefter smørret i mindre stykker og rør dejen videre i ca. 3-5 min.
Dæk skålen med film og et klæde og lad dejen hæve et lunt sted et par timer.
Tag dejen ud på køkkenbordet og del den i 12 lige store stykker, der hver formes til en flot rund bolle.
Lad bollerne efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 30 min.
Tænd ovnen på 200 grader, så den er klar til bollerne skal bages.
Sammenpisk et æg og pensl bollerne på ægget og drys evt. med lidt sesam.
Bag bollerne i 13-15 min, til de er gyldne og flot hævede. Kernetemperaturen skal være på ca. 99 grader for at de er færdigbagt.
Lad dem køle af på en bagerist.
Video