Brioche burgerboller - Opskrift på bløde brioche burgerboller

Brioche burgerboller

De bedste burgerboller - Brioche burgerboller
Opskrift på de lækreste brioche burgerboller.
Denne opskrift giver ca. 12 burgerboller.
Brioche burgerboller - Opskrift på bløde brioche burgerboller

Hjemmelavede brioche burgerboller, – lækre saftige og med rigeligt smør.
De her burgerboller smager simpelthen fantastisk, de hæver flot op og er luftige og bløde i midten.
De kan fint fryses ned, og tages op og lunes når den står på en hurtig burger til aftensmad.

Brioche burgerboller - Opskrift på bløde brioche burgerboller

De bedste burgerboller - Brioche burgerboller

Opskrift på de lækreste brioche burgerboller.
Denne opskrift giver ca. 12 burgerboller.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.79 fra 14 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 3 timer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 550 g

    hvedemel

  • 3 dl

    sødmælk

  • 2

    æg

  • 100 g

    smør, stuetemperatur

  • 25 g

    gær

  • 2 tsk

    sukker

  • 1 1/2 tsk

    salt

  • Æg til pensling

  • Evt. sesamfrø

Sådan gør du

  • Lun mælken og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt æg, sukker, salt og hvedemel og rør dejen godt sammen på en røremaskine, ca. 5 min.
  • Tilsæt derefter smørret i mindre stykker og rør dejen videre i ca. 3-5 min.
  • Dæk skålen med film og et klæde og lad dejen hæve et lunt sted et par timer.
  • Tag dejen ud på køkkenbordet og del den i 12 lige store stykker, der hver formes til en flot rund bolle.
  • Lad bollerne efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 30 min.
  • Tænd ovnen på 200 grader, så den er klar til bollerne skal bages.
  • Sammenpisk et æg og pensl bollerne på ægget og drys evt. med lidt sesam.
  • Bag bollerne i 13-15 min, til de er gyldne og flot hævede. Kernetemperaturen skal være på ca. 99 grader for at de er færdigbagt.
  • Lad dem køle af på en bagerist.

Kommentarer

  1. Pingback: Steak burger med vagtelæg og bløde løg – Gourministeriet

  2. Pingback: Bøfsandwich med spejlæg, bløde løg og brun sauce – Gourministeriet

  3. Karina

    Hej dianna .
    Kan man koldhæve dine brioche burgerbollerne .? .
    Venligst Karina

    • Hej Karina

      Det kan du sagtens, – nøjes med 12 g gær og kold vand:)
      Lad den gerne hævde 30 minutter på køkkenbordet, inden den sættes på køl natten over:)

      Kh Dianna

  4. Sandra

    Hej, kan man bruge kærnemælk i stedet for sød? Eller letmælk 🙂

  5. Bruger du varmluft eller almindelig ovn?

  6. Susanne

    Bollerne blev virkelig lækre. Men de var umulige at forme da dejen var klistret. Fulgte mængderne der var angivet i opskriften. Ved ikke om Brioche dej skal være sådan? Eller om jeg lavede en fejl

    • Hej Susanne

      Dejen burde ikke være klistret. Den plejer at være nem at forme – en blød dej, ligesom til almindelige fødselsdagsboller.
      Det kan være hvis æggene har være en smule større, det er mit bedste bud 🙂

      Men dejligt de smagte dejligt 🙂

      Kh Dianna

Skriv et svar til Karina Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)