
Cremet salsiccia pastaret, der kan laves på ingen tid og med ganske få ingredienser.
Denne cremede pasta med salsiccia, fløde og tomat er drøn nem at lave.
Med få ingredienser som italiensk salsiccia, løg, hvidløg, tomatkoncentrat, hvidvin og fløde, skaber du en ret, der smager himmelsk og oser af komfort. Salsiccian steges og får selskab af løg og hvidløg, før den tilsættes tomatkoncentrat, hvidvin og fløde. Retten smages til med lidt krydderi, som fuldender smagen.
Server den med din yndlingspasta og nyd en skøn pastaret på under 20 minutter.

Cremet pasta med salsiccia, fløde og tomat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 400 g salsiccia
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, revet eller presset
- 150 g tomatkoncentrat
- 1 tsk basilikum
- 1/2 tsk chiliflager
- 1 dl hvidvin
- 2 1/2 dl fløde
- Salt og friskkværnet peber
- Olie
- 4-500 g pasta
- Pastavand
Derudover
- Fintrevet parmesan til toppen
Sådan gør du
- Halver pølserne, skrab fasen ud af dem, og steg det ved god høj varme i en sjat olie på en pande – ca. 5 minutter.
- Tilsæt løg og hvidløg, og steg det til løgene er klare.
- Tilsæt tomatkoncentrat og krydderier og steg det et minuts tid, og hæld derefter hvidvinen ved og lad den koge ind.
- Sæt samtidig pastaen over, og kog den al dente – som beskrevet på pakken.
- Tilsæt fløde og lad saucen små simre imens pastaen koger færdigt.
- Smag til med salt og friskkværnet peber, og tilsæt en smule pastavand, inden pastaen vendes i saucen. Lad retten samle sig til saucen sætter sig om pastaen, og juster med mere pastavand hvis der er behov for det.
- Server med revet parmesan på toppen, og ekstra friskkværnet peber.
Kan man undlade hvidvin og? 🙂 Og hvis ja hvilken boullion vil du så anbefale?
Hej Valerina
Det kan du sagtens ja:)
Jeg vil anbefale kyllingebouillon 🙂
Kh Dianna
Det smager simpelthen så godt
Hej Inge
Tusind tak for de søde ord 🙂
Kh Dianna
Kan man bruge andet kød end salsiccia
Hej Dorte
Altså det kan du sagtens, men salsiccia pølse tilfører virkelig meget smag til saucen, så skriver du den ud, så skal saucen smages til med krydderier:)
Du kan evt. prøve med chorizo – den har også masser af dejlig smag:)
Kh Dianna
Ej det blev godt og så var det virkelig nemt at lave, tak for det ❤️
Hej Betina
Tusind tak for de søde ord, hvor er det bare dejligt at høre:)
Kh Dianna
Så lækker
Hej Sarah
Åhhh tak altså 🙂
Kh Dianna
Mega lækker ret!! Kan man bruge rødvin i stedet for hvidvin?
Hej Michelle
Tusind tak 🙂
Det tænker jeg absolut du kan ja – tænker saucen bliver en smule dybere i smagen 🙂
Kh Dianna
Bare et spørgsmål, kan man bruge kylling i stedet for er ikke så glad for pølse:)
Hej Eliana
Det kan du godt ja, men så skal du krydre den – ellers bliver det for fersk. Salsiccia er en krydret fars, så den har masser af smag.
Prøv at smage til med f.eks. basilikum, oregano, lidt timian og eller rosmarin:)
Kh Dianna
Virkelig lækker og hurtig at tilberede. Tak for dine lækre opskrifter
Hej Britt
Hvor er det dejligt du skriver det – tusind tusind tak 🙂
Kh Dianna