Cremet orzo med chorizo og svampe - Nem one pot opskrift

Cremet orzo med chorizo og svampe

Cremet orzo med chorizo og svampe
Opskrift på nem og lækker one pot orzo med svampe og chorizo.
Cremet orzo med chorizo og svampe - Nem one pot opskrift

Cremet orzo med chorizo og svampe er en skøn ret, der kombinerer intens smag med en cremet og fyldig konsistens. Orzo, der er en risformet pasta, er perfekt til denne type ret, hvor alt tilberedes i én gryde – en one pot orzo, eller en one pot pasta om man vil.
Denne opskrift bringer smagen fra den krydrede chorizo sammen med de saftige svampe, og retten rundes af med hvidvin, parmesan og fløde, som giver den en luksuriøs og smagfuld cremethed.
Det er en ret, der er lige så nem og hurtig at lave, som den er lækker at spise – perfekt til travle hverdage eller en hyggelig aften med comfortfood på menuen.
Orzo absorberer alle smagene under tilberedningen, hvilket gør denne ret ekstra fyldig og intens. Server den som den er, eller top den med lidt ekstra parmesan og friskhakket persille for en flot finish.

Cremet orzo med chorizo og svampe - Nem one pot opskrift

Cremet orzo med chorizo og svampe

Opskrift på nem og lækker one pot orzo med svampe og chorizo.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Nøgleord: Italiensk mad, Nem aftensmad, Orzo, Retter med orzo
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 250 g svampe, skåret i skiver
  • 25 g smør
  • 1 skalotteløg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 180 g chorizo, skåret i små tern
  • 1 dl hvidvin
  • 400 g orzo
  • 8 dl kyllingebouillon
  • 1 dl fløde
  • 70 g parmesan, fintrevet
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • Olie
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Varm en sjat olie på en pande, og steg svampene til de er gyldne.
  • Tilsæt smørret og lad det smelte, og tilsæt derefter skalotteløg, hvidløg og chorizo. Steg det videre i 5 minutters tid, eller til løgene er klare og chorizoen let gylden. Krydr med friskkværnet peber.
  • Hæld hvidvinen ved og lad den koge ind, og tilsæt derefter orzo og bouillonen. Lad orzoen simre til den er mør – tilsæt mere bouillon hvis der er behov for det. 
  • Rør fløde, parmesan og persillen i og varm retten godt igennem.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber inden servering.

Kommentarer

  1. Anonym

    Jeg brugte bacon i stedet for chorizo, det var mums

  2. Er der en preference til hvilken hvidvin der skal bruges?

    • Hej Rikke

      Slet ikke, den må bare ikke være sød.
      Vi har altid chardonnay i huset, så det bruger jeg 🙂

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)