One pot pasta - Opskrift på cremet one pot pasta med kylling

Cremet one pot pasta med kylling

Anbefal

Denne her one pot pasta smager helt fantastisk, og så er den super nem at lave. Resultatet er en lækker cremet sauce der sætter sig om pastaen, saftig mør kylling og smagen er helt fantastisk. Jeg kan på det stærkeste anbefale at lave sit eget italienske krydderi, det er nemt og smagen er bare rigtig italiensk.
Af pasta brugte vi nogle større makaronier, der på posen har en koge tid på 10-12 minutter, men idet de simrer ved svag til middel varme i denne sauce, vil kogetiden være noget længere, og vi gav vores one pot pasta ca. 20 min., – først der var pastaen al dente og saucen var kogt ind omkring pastaen. Så regn med at pastaen skal have noget længere end beskrevet på posen, og lad hellere retten simre fremfor koge, på den måde bliver saucen mere cremet og lækker. Ligeledes vil jeg anbefale pasta der på posen skal have minimum 10 min., på den måde sikrer du at saucen når at koge godt ind.

Cremet one pot pasta med kylling

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 30 min.

Opskrift på cremet one pot pasta med kylling

Ingredienser

  • 400 g pasta, - hvi har brugt større makaroni
  • 400 g kyllingebryst, skåret i tern på ca. 2x2 cm
  • 1 stort løg, groft hakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 håndfuld soltørrede tomater, skåret i strimler
  • 2 ds cherry tomater, drænet for væde
  • 7 dl kyllinge boullion (evt. lidt mere alt efter pasta type)
  • 2 dl piskefløde
  • 1 spsk italiensk krydderi, prøv denne opskrift på hjemmelavet italiensk krydderi
  • 1 håndfuld friske basilikumsblade
  • 1 frisk mozzarella, drænet for væde
  • 60 g parmesan, skåret i skiver
  • Salt og peber
  • Olie
  • Frisk persille og revet parmesan til topping

Fremgangsmåde

1

Varm olien i en stor gryde, krydr kyllingen med salt og peber og steg den hurtigt af. Kyllingen skal ikke gennemsteges, kun lige få lidt farve på ovrefladen.

2

Tilsæt derefter alle ingredienser undtaget mozzarella og parmesan, kog op og skru derefter ned til svag/middel varme så retten kun lige simrer. Lad nu retten simre under omrøring så den ikke brænder på, - rør jævnligt og mærk på pasta undervejs. Husk at pastaen muligvis skal koge en del længere end beskrevet på pakken, det skyldes at den simrer ved svag varme og i en tykkere sauce.

3

Når der ca. er 5 min. til pastaen er færdigkogt tilsættes parmesan og mozzarella i mindre stykker, som røres godt ind i retten og smelter sammen med saucen.

4

Smag til med salt og peber og server retten rygende varm, toppen med hakket persille og fintrevet parmesan.

Noter

Vi har tilberedt vores one pot pasta i vores støbejerns gryde fra Morsø, den er fantastisk til formålet da den har en god tyk bund og holder godt på varmen.

Opskrift på cremet one pot pasta med kylling
Nem og lækker one pot pasta med kylling i cremet tomatsauce.
Opskrift på cremet one pot pasta med kylling
One pot pasta klar til tilberedning, nemt og lækkert.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Gourministeriet bruger Akismet for at reducere spam. Læs mere om databehandling her.