One pot pasta - Opskrift på cremet one pot pasta med kylling

Cremet one pot pasta med kylling

Cremet one pot pasta med kylling
Opskrift på cremet one pot pasta med kylling
One pot pasta - Opskrift på cremet one pot pasta med kylling

Denne her one pot pasta smager helt fantastisk, og så er den super nem at lave. Resultatet er en lækker cremet sauce der sætter sig om pastaen, saftig mør kylling og smagen er helt fantastisk. Jeg kan på det stærkeste anbefale at lave sit eget italienske krydderi, det er nemt og smagen er bare rigtig italiensk.
Af pasta brugte jeg nogle større makaronier, der på posen har en koge tid på 10-12 minutter, men idet de simrer ved svag til middel varme i denne sauce, vil kogetiden være noget længere, – måske mellem 15-18 min., – først der var pastaen al dente og saucen var kogt ind omkring pastaen. Så regn med at pastaen skal have noget længere end beskrevet på posen, og lad hellere retten simre fremfor koge, på den måde bliver saucen mere cremet og lækker. Ligeledes vil jeg anbefale pasta der på posen skal have minimum 10 min., på den måde sikrer du at saucen når at koge godt ind.

One pot pasta - Opskrift på cremet one pot pasta med kylling

Cremet one pot pasta med kylling

Opskrift på cremet one pot pasta med kylling
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 400 g

    pasta

  • 500 g

    kyllingebryst, skåret i tern på ca. 2x2 cm

  • 1

    stort løg, grofthakket

  • 3 fed

    hvidløg, finthakket

  • 1 håndfuld

    soltørrede tomater, skåret i strimler

  • 2 ds

    cherrytomater, drænet for væde (hakkede tomater kan også bruges)

  • 7 dl

    kyllinge boullion (evt. lidt mere alt efter pasta type)

  • 2 dl

    piskefløde

  • 1 spsk

    italiensk krydderi, prøv denne opskrift på hjemmelavet italiensk krydderi

  • 1 håndfuld

    friske basilikumblade

  • 1

    frisk mozzarella, drænet for væde og lukket i stykker

  • 60 g

    parmesan, revet

  • Salt og peber

  • Olie

  • Frisk persille og revet parmesan til toppen

Sådan gør du

  • Varm olien i en stor gryde, krydr kyllingen med salt og peber og steg den hurtigt af. Kyllingen skal ikke gennemsteges, kun lige få lidt farve på overfladen.
  • Tilsæt derefter løg, hvidløg og italiensk krydderi og stege det med et par minutter.
  • Tilsæt begge dåser cherrytomater, fløde, bouillon, pasta, soltørrede tomater og basilikumblade og kog det hurtigt op.
  • Skru ned til svag/middel varme så retten kun lige bobler, og lad den simre, under omrøring så den ikke brænder på, til pastaen mangler 3-4 min. at kogetiden. Husk at pastaen muligvis skal koge en smule længere end beskrevet på pakken, - det skyldes at den simrer ved svagere varme og i en tykkere sauce.
  • Når der er 3-4 min. til pastaen er tilberedt som ønsket, gerne al dente, tilsættes revet parmesan og mozzarella i mindre stykker, som røres godt ind i retten og smelter sammen med saucen.
  • Smag til med salt og peber og server evt. toppet med hakket persille og revet parmesan.
One pot pasta - Opskrift på cremet one pot pasta med kylling
One pot pasta – Opskrift på cremet one pot pasta med kylling
One pot pasta - Opskrift på cremet one pot pasta med kylling
One pot pasta – Opskrift på cremet one pot pasta med kylling
One pot pasta - Opskrift på cremet one pot pasta med kylling
One pot pasta – Opskrift på cremet one pot pasta med kylling
One pot pasta - Opskrift på cremet one pot pasta med kylling
One pot pasta – Opskrift på cremet one pot pasta med kylling

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*