Cremet græskar orzo med hokkaido og parmesan - Nem pastaret

Cremet græskar orzo med hokkaido og parmesan

Cremet græskar orzo med hokkaido og parmesan
Opskrift på nem og lækker orzo med græskar og parmesan.
Cremet græskar orzo med hokkaido og parmesan - Nem pastaret

Denne cremede græskar orzo er den perfekte efterårsret – fyldt med smag og masser af cremethed.
Hokkaido græskarret bliver tilberedt sammen med aromatisk timian, hvidvin og bouillon, som tilsammen skaber en skøn base til retten. Til sidst vendes masser af friskrevet parmesan og lidt citronsaft i, som giver et lækkert syrligt pift til retten.
Orzoen gør retten fyldig og minder næsten om en risotto, men med sin helt egen tekstur.
Server den som en vegetarisk hovedret eller som tilbehør til fisk, kylling eller andet lyst kød – den er lækker på alle måder.
Og hvis du ikke har hokkaido, kan du nemt erstatte det med en anden type græskar – bare sørg for at skære græskarret i små tern, så det bliver mørt under tilberedningen.

Cremet græskar orzo med hokkaido og parmesan - Nem pastaret

Cremet græskar orzo med hokkaido og parmesan

Opskrift på nem og lækker orzo med græskar og parmesan.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Nøgleord: Græskar, Nem pasta, Orzo, Retter med orzo
Samlet tid: 35 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1 løg, finthakket
  • 400 g hokkaido græskar, skåret i små tern
  • 3 fed hvidløg, revet eller presset
  • 6 kviste timian
  • 1 1/2 dl hvidvin
  • 400 g orzo
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • 80 g parmesan, fintrevet
  • 1/2 citron, saften heraf
  • Salt og friskkværnet peber
  • Olie

Sådan gør du

  • Varm en pande op og steg løgene klare.
  • Tilsæt græskar, hvidløg og timian – krydr med friskkværnet peber og steg det i ca 10 minutter. Det er vigtigt det steges godt af, så stykkerne kan nå at blive helt møre, når de skal simre med orzoen.
    Du kan smide timianstilkene på hele og fjerne dem inden servering, eller du kan blot drysse de friske blade i – det er op til dig.
  • Hæld hvidvinen ved og lad den koge ind i små 5 minutter, og tilsæt derefter orzo og bouillon.
    Lad retten simre til orzoen er mør – rør undervejs. Tilsæt evt. mere bouillon hvis den koger tør – den skal være blød og cremet.
  • Når orzoen er tilberedt som ønsket, røres parmesanen i til den smelter, og retten smages til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
    Tilsæt evt. også ekstra timian – og husk at fjerne stilkene, hvis de har tilberedt med.
  • Server evt. med et drys grønt på toppen – jeg har brugt rucolaspirer.
Cremet græskar orzo med hokkaido og parmesan - Nem pastaret
Cremet græskar orzo med hokkaido og parmesan – Nem pastaret

Kommentarer

  1. Glæder mig til at lave denne lækre ret.. hvor meget orzo skal der bruges?
    Vh. Signe

  2. Anne Lundemann

    Hej Dianna
    Hvor meget orzo skal der bruges i opskriften?
    Signe spørger også herom, men dit svar er meget forvirrende, og handler vist om pandekager i stedet.

    • Hej Anne

      Altså det skulle gerne være opdateret på opskriften – der skal 400 gram i 🙂

      Jeg kom desværre til at trykke på forkert besked da jeg svarede Signe, det beklager jeg 🙂

      Kh Dianna

  3. Hvor meget orzo skal der i?

  4. Amalie

    Mums det ser lækkert ud! Hvor meget orzo skal man mon bruge?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)