Opskrift på nem og lækker orzo med græskar og parmesan.
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Nøgleord Græskar, Nem pasta, Orzo, Retter med orzo
Samlet tid 35 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
1løg, finthakket
400ghokkaido græskar, skåret i små tern
3fedhvidløg, revet eller presset
6kvistetimian
1 1/2dlhvidvin
400gorzo
8dlgrøntsagsbouillon
80gparmesan, fintrevet
1/2citron, saften heraf
Salt og friskkværnet peber
Olie
Sådan gør du
Varm en pande op og steg løgene klare.
Tilsæt græskar, hvidløg og timian - krydr med friskkværnet peber og steg det i ca 10 minutter. Det er vigtigt det steges godt af, så stykkerne kan nå at blive helt møre, når de skal simre med orzoen.Du kan smide timianstilkene på hele og fjerne dem inden servering, eller du kan blot drysse de friske blade i - det er op til dig.
Hæld hvidvinen ved og lad den koge ind i små 5 minutter, og tilsæt derefter orzo og bouillon.Lad retten simre til orzoen er mør - rør undervejs. Tilsæt evt. mere bouillon hvis den koger tør - den skal være blød og cremet.
Når orzoen er tilberedt som ønsket, røres parmesanen i til den smelter, og retten smages til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.Tilsæt evt. også ekstra timian - og husk at fjerne stilkene, hvis de har tilberedt med.
Server evt. med et drys grønt på toppen - jeg har brugt rucolaspirer.