
Lækker cremet butter chicken, – lavet uden marinade, så retten kan være færdig på bare 30-40 min. Masser af smag af varme krydderier fra det indiske køkken, og et perfekt cremet resultat der ikke gryner.
Jeg har lavet denne omgang med en smule mild chili, – den prikker lidt på tungen, men på den helt rigtige måde. Her kan du selv spice den op eller ned, – men personligt synes jeg at butter chicken skal være cremet og rund i smagen og ikke for stærk.
Server denne butter chicken med kogte ris, og de her uimodståelig lækre pandestegte naanbrød.
Saftig kylling, – jeg har læst og læst omkring, hvordan man får denne lækre saftige og bløde kylling, – uden marinade. Og her kan du bruge et fif, som faktisk stammer fra det kinesiske køkken. Det er simpelthen at lade kyllingen “marinere” i noget så enkelt som bagepulver. Og ja, – det virker virkelig. Skær kyllingen i mundrette bidder, vend dem i bagepulver, lad dem “marinere” i 20-30 minutter, skyl stykkerne grundigt, dup dem tørre og tilbered som du ønsker. Så nemt:)
Til 600 gram kylling, skal du bruge 2 spsk. bagepulver. Følg fremgangsmåden herover, og tilbered derefter din kylling til din Butter Chicken som beskrevet i opskriften
Det bliver ustyrlig godt altså 🙂

Cremet butter chicken
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 600 g
kyllinge bryst, filet eller lignende
- 1 ds
hakkede tomater
- 3 spsk
tomatkoncentrat
- 25 g
smør
- 1
løg, grofthakket
- 3 fed
hvidløg, hakket
- 2 cm
ingefær - fintrevet, ca. 1 spsk
- 2 tsk
garam masala
- 1 tsk
koriander, stødt
- 1 tsk
spidskommen, stødt
- 1 tsk
mild chilipulver
- 1 tsk
gurkemeje
- 1/2 spsk
sukker
- 4-5 dl piskefløde (du kan nøjes med 2 1/2 dl, men jeg elsker meget sauce og bruger derfor 4-5 dl)
-
Salt og peber
-
Olie
Sådan gør du
- Skær kyllingen i store tern, krydr med salt og peber, og steg stykkerne gyldne i en smule olie. De skal ikke være gennemstegte, bare gyldne. Sæt til side på en tallerken.
- Smelt smørret og en spsk olie i en gryde og steg løgene blanke.
- Tilsæt hvidløg, ingefær og krydderier og varm igennem et par minutter, - uden det bruner.
- Tilsæt tomatkoncentrat og varm med et minuts tid, inden de hakkede tomater, fløde og sukker tilsættes.
- Varm saucen hurtigt igennem og blend den derefter helt glat, - enten med en stavblender eller ved at hælde den i en blender.
- Hæld saucen tilbage i gryden og varm den godt igennem i 5-8 min., - rør undervej.
- Tilsæt kyllingestykkerne og lad dem varme med ca. 10 min., til stykkerne er tilberedt, men stadig saftige og lækre.
- Smag saucen til med salt og peber, og server med kogte ris og friskbagte naanbrød.

Jeg elsker denne ret! Bedste butterchicken opskrift jeg har prøvet ! Men jeg kan ikke se hvordan du kan lave den på 30 min ? Det tager min 45 for mig.. også i femte forsøg!
Hej Grethe
Tak for din besked, – hvor er det dejligt du kan lide opskriften 🙂
Uha, – det kan også være jeg bruger 35 min., – men i det leje i hvert fald 🙂
Rigtig dejlig dag til dig.
De bedste hilsner
Dianna
Rigtig lækker opskrift og resultat, undlod dog hvidløget gr. allergi, skulle have sat risene over i starten, så kan det nok klares på 30 min. Bruger den helt sikkert igen
Hej Stig
Nej hvor dejligt at høre, – tusind tak for din besked 🙂
De bedste hilsner
Dianna
Bedste butter chicken-opskrift, jeg har prøvet. Godkendt af hele familien. Jeg lavede den lidt baglæns ved at lave sovsen først, så den fik længere tid
Hej Tina
Hvor er det dejligt at høre, – tusind tusind tak for din søde besked:)
Rigtig god weekend:)
Kh Dianna
Så lækkert og nemt!
Hej
Skal den ikke rød ?
Hej Lars
Den rummer en god mængde fløde, så den bliver orange i farven:)
Dbh Dianna
Super lækker opskrift.
Undlod at bruge chili. Men det smagte fantastisk
Kan helt klart anbefales
Hej Linda
Hvor dejligt at du kunne lide den, – tusind tak for din besked 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
Bedste opskrift. Har ledt efter en god opskrift og denne er perfekt
Hej Mary
Ej hvor er det dejligt at høre, – tusind tak for de søde ord 🙂
Dbh Dianna
Rigtig god og hurtig. Vi laver den helt sikkert igen
Hej Pernille
Det er jeg bare så glad for at høre, – tusind tak for din besked 🙂
Kh Dianna
Føj!!
Hvor er den lækker :-)hehe
super lækker og nem opskrift.
Mums!
Hej Mark
Haha, jeg troede skisme lige 😉
Fedt altså – TAK for din besked 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Virkelig lækkert
Hej Allan
Det er jeg super glad for at høre, – tusind tak 🙂
Mvh Dianna
Virkelig god butter chicken. Kyllingen var saftig.
Hej Peter
Det er jeg bare så glad for at høre, – tusind tak for din besked:)
Dbh Dianna
Dejlig og lige til ret…
Tusind tak Pia, det er jeg virkelig glad for du synes:)
Rigtig dejlig aften:)
De bedste hilsner
Dianna
Bedste butter chicken jeg nogensinde har smagt. Og så nem at lave
Hej Camilla
Hvor er det bare vidunderligt at høre, – tusind tusind tak 🙂
Kh Dianna
Virkelig enkel og lækker ret, tak for opskriften 🙂
Hej Sara
Det er jeg simpelthen så glad for du skriver, – tusind tak:)
Rigtig dejlig weekend:)
De bedste hilsner Dianna
Hej Diana
Virkelig en skøn skøn ret, som selv mine to virkelig kræsne krapyler kan lide, det siger ikke så lidt.
Og ikke mindst så er den nem og hurtig at lave, stort plus i en for travlt hverdag.
God dag
Hej Anne
Ej hvor er det dejligt I kunne lide den,- og altid en kæmpe fordel når de kræsne børn også spiser med, kender alt til det herhjemme;-)
Tak for din besked og rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
Mega god:)
En af de bedste butter chicken vi har fået. Den er blevet en af favorit retterne hjemme hos os.
Hej Katrine
Ej hvor gør det mig bare glad at du skriver det – tusind tusind tak for din besked altså 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
Lyder lækkert! Vil lave den til 8 bridgegæster. Kan jeg lave den 1 uge før og fryse den ned, eller er det synd?
Kh Birgit
Hej Birgit
Tusind tak og det lyder som en vildt god ide:)
Altså den kan sagtens fryses, – men personligt ville jeg lave den på dagen eller dagen før. Det ville være ærgerligt hvis kyllingen bliver tør og kedelig, – og den er virkelig hurtig og nem at lave:)
Du kan med fordel måle krydderier op, snitte løg mv. på forhånd, så er det kun at “samle” retten 🙂
Håber I bliver vilde med den:)
Kh Dianna
Jeg har ikke tomatkoncentrat, ville man kunne erstatte det eller undlade det i retten?
Hej Sarah
Ja du kan godt undvære det – men det giver naturligvis en mere intens tomatsalat til saucen:)
Men tror også du får en super lækkert resultat uden:)
Kh Dianna
Hooold nu K*** en lækker opskrift du har her, Diana. Den bedste jeg nogensinde har prøvet.
Jeg har i går aftes fået overbevist min konservative far om at butter chicken er det nye sort, og han er hooked. Der skal noget til… Tusind tak for hjælpen <3
Hej Dorthe
Eeeej hvor er du sød altså, TAK 🙂
Det gør mig simpelthen så glad at høre, – tak fordi du skriver det 🙂
Kh Dianna
bedste jeg nogensinde har smagt
Hej Liva
Ej hvor er det bare dejligt at høre, – fantastisk.
Tusind tak fordi du skriver det 🙂
Kh Dianna
PERFEKT hjemmelavet Butter Chicken!! Selvom det kan være svært, at tro på, at en hjemmelavet Butter Chicken faktisk findes -så er den her altså bare guld.
Desuden er gourministeriet.dk 100% min go-to hjemmeside, HVER gang jeg skal lave mad. Både aftensmad, frokost og desserter.
Hej Signe
Eeeej hvor er det sødt af dig at skrive det, – tusind tusind tak for de søde ord 🙂
Jeg er så glad for at opskriften faldt i din smag, og at du finder masser af inspiration på min blog 🙂
Tak og ha’ en vidunderlig dag 🙂
Kh Dianna
Fantastisk opskrift! Hele familien elskede den – min datter på 7 år, som normalt ikke vil spise indisk eller asiatisk mad, var vild med det. Den bedste opskrift jeg har prøvet
Hej Durita
Ej hvor er det bare dejligt at høre, – fantastisk:) Tusind tak fordi du skriver det:)
Rigtig god påske:)
Kh Dianna
Rigtig rigtig god opskrift; den bedste butter chicken vi har prøvet at lave herhjemme! Den er allerede skrevet i madplanen igen 🙂
Hej Rikke
Åhhhh hvor er det bare dejligt at høre, – tusind tak fordi du giver dig tid til at skrive det:)
Rigtig god weekend:)
Kh Dianna
Den er et sikkert hit! Den ER bookmarket!
/nils
Hej Nils
Ej hvor fedt at høre altså, tusind tak for din besked 🙂
Rigtig god dag 🙂
Kh Dianna
Verdens klasse
Lavede dobbelt op af sauce og så tilsætter extra nyristet kylling dagen efter
Hej Karina
Eeeej hvor fedt at høre, – og god ide med dobbelt op på saucen:) Så kan du også fryse den hvis det er:)
Tusind tak for din dejlige besked, og rigtig dejlig dag:)
Kh Dianna
Så alle kommentarerne om at drt vsr den bedste opskrift, OG det er det virkelig. Nøj den smagte fantastisk. Kæmpe anbefaling herfra. Børn og voksne var vilde med det herhjemme.
Hej Bettina
Åhhh altså, – tusind tusind tak for de søde ord, det gør mig SÅ glad at høre:)
Dejligt den levede op til anmeldelserne 😉
Håber du får den dejligste dag 🙂
Kh Dianna
Fantastisk, dejlig nem at lave
Hejsa
Det er jeg virkelig glad for at høre, – tusind tak for din besked 🙂
Dbh Dianna
Hej Dianna,
Har 2 spørgsmål, et specifikt til denne ret og et generelt.
1) jeg går ud fra det er garam masala krydderiblanding og ikke garam masala paste?
2) i de fleste opskrifter skriver du tomatkoncentrat, men i få skriver du tomatpuré, mener du puré alle steder eller har du ser du forskel på de to betegnelser, i så fald, hvad mener du så med tomatkoncentrat?
Tak
Hej Anders
Tusind tak for din besked 🙂
Yes, det er garam masala krydderiblanding og ikke paste 🙂
Uhh ja, jeg tænker det er på nogle af de gamle opskrifter du er faldet over tomatpuré, for det kaldte jeg det nu nok engang. Nu bruger jeg ordet “koncentrat” i mine opskrifter, – men med tomatpuré og tomatkoncentrat mener jeg det samme 🙂
Jeg kan lige rette det til, når jeg falder over dem 🙂
Rigtig god dag 🙂
Dbh Dianna
Kan retten fryses ned? 🙂
Hej Hannah
Det kan den sagtens:)
Kh Dianna
Super nem og lækker opskrift.
Da jeg er den eneste veganer i husstanden, så lavede jeg en version som opskriften og en, hvor jeg skiftede kyllingen ud med jackfruit (og så brugte jeg selvfølgelig også vegansk fløde og tilføjede lidt veggie bell no-chicken boullion) det blev fantastisk godt.
Hej Daisy
Tusind tak for din dejlige besked, – det er jeg simpelthen så glad for at høre – tak 🙂
Og dejligt du fik lavet den om til en vegansk udgave så du kunne smage også 🙂
Kh Dianna
Der blev jeg lige “dagens helt” i går aftes – det smagte fantastisk – og serverede det med dine pandestegte naan brød….
KÆMPE succes – det er dine opskrifter generelt. Finder mange gode retter i dit mad univers 🙂
TAK
Hej Susanne
Hold op hvor gør sådan en besked mig bare glad, – tusind tusind tak fordi du skriver det 🙂
Og tak for de mange rosende ord:)
Kh Dianna
Hej Dianna
Jeg vil gerne prøve at lave denne opskrift, eftersom den har så gode anmeldelser.
Jeg skal lave den til 8 pers. Går det fint at gange ingredienserne med 2, eller er der noget jeg skal være opmærksom på?
Hej Sanne
Hvor lyder det bare dejligt 🙂
Du ganger blot hele opskriften med 2, – og ha’ gerne lidt ekstra fløde i baghånden så du kan justere til sidst:) Jeg bruger gerne 4 dl fløde når jeg laver den, – men jeg elsker også når der er meget sauce:)
Rigtig god fornøjelse 🙂
Kh Dianna
Hej igen
Virkelig en lækker opskrift, som passer til alle aldre.
Tusind tak! og jeg valgte også at tage ekstra fløde i så der blev rester 🙂
Kan klart anbefales til alle!
Virkelig lækker opskrift
Hej Anita
Hvor er det bare dejligt at høre, – tusind tak for din besked 🙂
Kh Dianna
Nem og lækker
hej May-Britt
Tusind tak for din anmeldelse 🙂
Kh Dianna
Min kæreste ELSKER når der bliver serveret denne butterchicken derhjemme, så tusind tak for en dejlig opskrift! 🙂
Jeg er dog stadig lidt grøn i det med at stå i et køkken… så ville høre om du tror det er muligt at lave den med madlavningsfløde eller noget andet i stedet, eller om den bliver for tynd? Ku’ nemlig rigtig godt tænke mig en lidt “lettere” ret ift. at der jo er en høj fedtprocent i fløden, hvilket vi lidt prøver at undgå herhjemme 🙂
Hej Frederikke
Åhhh hvor er det bare dejligt at høre altså 🙂
Du kan sagtens skifte fløden ud med madlavningsfløde, men den bliver naturligvis knap så cremet 🙂
Start med kun at bruge 2 1/2 dl og juster derefter konsistensen med mere, hvis du ønsker mere sauce.
Jævn evt. saucen med en smule maizena hvis der er behov for det 🙂
Kh Dianna
hvad fro nogen vitaminer er der i butter chicken?
Hejsa
Jeg tror ikke som sådan retten rummer så mange vitaminer, – det er nok mere protein fra kyllingen 😉
Så skal du vælge at tilsætte en masse grøntsager, – f.eks. peberfrugt, blomkål eller lignende:)
Dbh Dianna
Hej,
Kan man bruge madlavningsfløde i stedet for piskefløde? Eller bliver det ikke lige så godt 🙂
Hej Louise
Altså den vil miste noget af sin cremethed og fedme, men du kan godt erstatte med en mere fedtfattigt produkt.
Du kan evt. gøre det halv/halv, eller erstatte det hele med mere fedt fattigt alternativ, – men så vil jeg anbefale kun at bruge 2 1/2 dl, ellers bliver det for tyndt tror jeg.
Ha’ evt lidt majsstivelse klar til at jævne saucen med hvis det bliver nødvendigt 🙂
Kh Dianna
Den beste opskrift! Børnene var helt vilde med den
Hej Durita
Hvor gør det mig bare glad at høre, tusind tak 🙂
Dbh Dianna
Lækker og cremet – er helt pjattet med den
Hej Christina
Åhhh hvor godt at høre altså, tusind tak:)
Kh Dianna
Simpel og super lækker opskrift – hele oplevelsen af retten mindede meget om den vi normalt fik på den lokale indiske restaurant 🙂
Hej Emil
Hvor er det bare helst fantastisk at høre, – tusind tak for din dejlige besked 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Dbh Dianna
Super opskrift, det er den bedste butterchicken vi har lavet hjemme
Hej Trine
Eeeej hvor gør det mig glad at høre, – tusind tak 🙂
Kh Dianna
Hej Dianna.
Nu har jeg prøven din opskrift, vi har prøve smagt den, gæsterne kommer til fødselsdag.
Jeg laver toastbrød som bliver smurt med smør og en blanding af oregano, basilikum og timian, drysser over brødet og ind i ovnen til de er sprøde. De smager fantastisk til Butter – chicken. Mvh Zandra
Glemte lige og sige at den smager rigtig godt, den vil jeg lave igen.
Zandra
Hej Zandra
Det er jeg virkelig glad for at høre, – tusind tak for din besked 🙂
Kh Dianna
En fantastisk butter chicken; nem og overskuelig opskrift og med en fantastisk dyb, krydret smag. Vi har allerede fået den flere gange herhjemme – senest til min fødselsdag, hvor hele familien roste maden. Elsker at den ikke kræver en masse forberedelse og dermed kan bruges som hverdagsret. Kæmpe ros! Det eneste i opskriften vi gør anderledes er at vi undlader hhv. koriander og at stavblende saucen (vi oplever det ikke som nødvendigt). Derimod tilføjer vi en gang hakket bredbladet persille ovenpå – mums!
Hej Johanne
Ej hvor er det bare helt vidunderligt at høre, tusind tak altså 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
Lækker opskrift. Jeg kommer dog mere garam masala i samt mere hvidløg og en anelse mere ingefær. Er vild med opskriften.
Kan anbefale at servere Raita til. Det er prikken over i’et.
Hej Louise
Tusind tak for din fine anmeldese, det er jeg så glad for at hører – tak 🙂
Kh Dianna
Første gang nogensinde, jeg har lavet butter chicken. Og sikke en succes det blev, med din opskrift.
Kyllingen bliver jo vildt lækker med den metode. Nemt og hurtigt.
Hej Anita
Hvor gør det mig bare glad at høre, – tusind tak altså:)
Kh Dianna
Hej
Ville man ikke kunne lave denne opskrift eller butterlamb i en airfryer?
Hej Lisa
Altså jeg er jo af den overbevisning at nærmest alt kan tilberedes i Airfryer, men jeg har desværre ikke prøvet 🙂
Dbh Dianna
Smager himmelsk ❤️
Hej Lone
Ej hvor er det dejligt at høre, tak:)
Kh Dianna
Super god.
Hej Christoffer
Det er jeg simpelthen så glad for at høre, – tusind tak:)
Dbh Dianna
Fantastisk opskrift. Vi bruger den til hverdag og fest … TAK.
For at mætte ekstra og derved spare på kødet, blender jeg butter beans – lima bønner i sovsen , inden jeg tilsætter kødet. Super lækkert.
Hej Susanne
Hvor er det dejligt at høre altså, – tusind tak for din besked:)
Og god idé med flere proteiner og mæthed fra bønnerne:)
Det smager også vildt godt at tilsætte kikærter og hokkaido (eller sød kartoffel) sammen med kyllingen, – masser af fylde og så dejlige smage og konsistenser:)
Kh Dianna
Kan man bruge hakkede tomater med timian dåse i stedet? vil timian ødelægge smagen?
Hej Dina
Uhhh ja, det ville jeg nok ikke gøre, – vil anbefale at gå med de almindelig 🙂
Kh Dianna