
Lækker cremet butter chicken, – lavet uden marinade, så retten kan være færdig på bare 30 min. Masser af smag af varme krydderier fra det indiske køkken, og et perfekt cremet resultat der ikke gryner.
Jeg har lavet denne omgang med en smule mild chili, – den prikker lidt på tungen, men på den helt rigtige måde. Her kan du selv spice den op eller ned, – men personligt synes jeg at butter chicken skal være cremet og rund i smagen og ikke for stærk.
Server denne butter chicken med kogte ris, og de her uimodståelig lækre pandestegte naanbrød.

Cremet butter chicken
Ingredienser
- 600 g
kyllinge bryst, filet eller lignende
- 1 ds
hakkede tomater
- 3 spsk
tomatkoncentrat
- 25 g
smør
- 1
løg, grofthakket
- 3 fed
hvidløg, hakket
- 2 cm
ingefær - fintrevet, ca. 1 spsk
- 2 tsk
garam masala
- 1 tsk
koriander, stødt
- 1 tsk
spidskommen, stødt
- 1 tsk
mild chilipulver
- 1 tsk
gurkemeje
- 1/2 spsk
sukker
- 2 1/2 dl piskefløde, - måske lidt mere hvis du alligevel har;-) (læs: den bliver ikke dårligere af 1-2 dl mere;-))
-
Salt og peber
-
Olie
Sådan gør du
- Skær kyllingen i store tern, krydr med salt og peber, og steg stykkerne gyldne i en smule olie. De skal ikke være gennemstegte, bare gyldne. Sæt til side på en tallerken.
- Smelt smørret og en spsk olie i en gryde og steg løgene blanke.
- Tilsæt hvidløg, ingefær og krydderier og varm igennem et par minutter, - uden det bruner.
- Tilsæt tomatkoncentrat og varm med et minuts tid, inden de hakkede tomater, fløde og sukker tilsættes.
- Varm saucen hurtigt igennem og blend den derefter helt glat, - enten med en stavblender eller ved at hælde den i en blender.
- Hæld saucen tilbage i gryden og varm den godt igennem i 5-8 min., - rør undervej.
- Tilsæt kyllingestykkerne og lad dem varme med ca. 10 min., til stykkerne er tilberedt, men stadig saftige og lækre.
- Smag saucen til med salt og peber, og server med kogte ris og friskbagte naanbrød.


Jeg elsker denne ret! Bedste butterchicken opskrift jeg har prøvet ! Men jeg kan ikke se hvordan du kan lave den på 30 min ? Det tager min 45 for mig.. også i femte forsøg!
Hej Grethe
Tak for din besked, – hvor er det dejligt du kan lide opskriften 🙂
Uha, – det kan også være jeg bruger 35 min., – men i det leje i hvert fald 🙂
Rigtig dejlig dag til dig.
De bedste hilsner
Dianna
Rigtig lækker opskrift og resultat, undlod dog hvidløget gr. allergi, skulle have sat risene over i starten, så kan det nok klares på 30 min. Bruger den helt sikkert igen
Hej Stig
Nej hvor dejligt at høre, – tusind tak for din besked 🙂
De bedste hilsner
Dianna
Bedste butter chicken-opskrift, jeg har prøvet. Godkendt af hele familien. Jeg lavede den lidt baglæns ved at lave sovsen først, så den fik længere tid
Hej Tina
Hvor er det dejligt at høre, – tusind tusind tak for din søde besked:)
Rigtig god weekend:)
Kh Dianna
Så lækkert og nemt!
Super lækker opskrift.
Undlod at bruge chili. Men det smagte fantastisk
Kan helt klart anbefales
Hej Linda
Hvor dejligt at du kunne lide den, – tusind tak for din besked 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
Bedste opskrift. Har ledt efter en god opskrift og denne er perfekt
Hej Mary
Ej hvor er det dejligt at høre, – tusind tak for de søde ord 🙂
Dbh Dianna
Rigtig god og hurtig. Vi laver den helt sikkert igen
Hej Pernille
Det er jeg bare så glad for at høre, – tusind tak for din besked 🙂
Kh Dianna
Føj!!
Hvor er den lækker :-)hehe
super lækker og nem opskrift.
Mums!
Hej Mark
Haha, jeg troede skisme lige 😉
Fedt altså – TAK for din besked 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Virkelig lækkert
Hej Allan
Det er jeg super glad for at høre, – tusind tak 🙂
Mvh Dianna
Virkelig god butter chicken. Kyllingen var saftig.
Hej Peter
Det er jeg bare så glad for at høre, – tusind tak for din besked:)
Dbh Dianna
Dejlig og lige til ret…
Tusind tak Pia, det er jeg virkelig glad for du synes:)
Rigtig dejlig aften:)
De bedste hilsner
Dianna
Bedste butter chicken jeg nogensinde har smagt. Og så nem at lave
Hej Camilla
Hvor er det bare vidunderligt at høre, – tusind tusind tak 🙂
Kh Dianna
Virkelig enkel og lækker ret, tak for opskriften 🙂
Hej Sara
Det er jeg simpelthen så glad for du skriver, – tusind tak:)
Rigtig dejlig weekend:)
De bedste hilsner Dianna
Hej Diana
Virkelig en skøn skøn ret, som selv mine to virkelig kræsne krapyler kan lide, det siger ikke så lidt.
Og ikke mindst så er den nem og hurtig at lave, stort plus i en for travlt hverdag.
God dag
Hej Anne
Ej hvor er det dejligt I kunne lide den,- og altid en kæmpe fordel når de kræsne børn også spiser med, kender alt til det herhjemme;-)
Tak for din besked og rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
Mega god:)
En af de bedste butter chicken vi har fået. Den er blevet en af favorit retterne hjemme hos os.
Hej Katrine
Ej hvor gør det mig bare glad at du skriver det – tusind tusind tak for din besked altså 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
Lyder lækkert! Vil lave den til 8 bridgegæster. Kan jeg lave den 1 uge før og fryse den ned, eller er det synd?
Kh Birgit
Hej Birgit
Tusind tak og det lyder som en vildt god ide:)
Altså den kan sagtens fryses, – men personligt ville jeg lave den på dagen eller dagen før. Det ville være ærgerligt hvis kyllingen bliver tør og kedelig, – og den er virkelig hurtig og nem at lave:)
Du kan med fordel måle krydderier op, snitte løg mv. på forhånd, så er det kun at “samle” retten 🙂
Håber I bliver vilde med den:)
Kh Dianna
Jeg har ikke tomatkoncentrat, ville man kunne erstatte det eller undlade det i retten?
Hej Sarah
Ja du kan godt undvære det – men det giver naturligvis en mere intens tomatsalat til saucen:)
Men tror også du får en super lækkert resultat uden:)
Kh Dianna
bedste jeg nogensinde har smagt
Hej Liva
Ej hvor er det bare dejligt at høre, – fantastisk.
Tusind tak fordi du skriver det 🙂
Kh Dianna
PERFEKT hjemmelavet Butter Chicken!! Selvom det kan være svært, at tro på, at en hjemmelavet Butter Chicken faktisk findes -så er den her altså bare guld.
Desuden er Gourministeriet.dk 100% min go-to hjemmeside, HVER gang jeg skal lave mad. Både aftensmad, frokost og desserter.
Hej Signe
Eeeej hvor er det sødt af dig at skrive det, – tusind tusind tak for de søde ord 🙂
Jeg er så glad for at opskriften faldt i din smag, og at du finder masser af inspiration på min blog 🙂
Tak og ha’ en vidunderlig dag 🙂
Kh Dianna
Fantastisk opskrift! Hele familien elskede den – min datter på 7 år, som normalt ikke vil spise indisk eller asiatisk mad, var vild med det. Den bedste opskrift jeg har prøvet
Hej Durita
Ej hvor er det bare dejligt at høre, – fantastisk:) Tusind tak fordi du skriver det:)
Rigtig god påske:)
Kh Dianna
Rigtig rigtig god opskrift; den bedste butter chicken vi har prøvet at lave herhjemme! Den er allerede skrevet i madplanen igen 🙂
Hej Rikke
Åhhhh hvor er det bare dejligt at høre, – tusind tak fordi du giver dig tid til at skrive det:)
Rigtig god weekend:)
Kh Dianna
Den er et sikkert hit! Den ER bookmarket!
/nils
Hej Nils
Ej hvor fedt at høre altså, tusind tak for din besked 🙂
Rigtig god dag 🙂
Kh Dianna
Verdens klasse
Lavede dobbelt op af sauce og så tilsætter extra nyristet kylling dagen efter
Hej Karina
Eeeej hvor fedt at høre, – og god ide med dobbelt op på saucen:) Så kan du også fryse den hvis det er:)
Tusind tak for din dejlige besked, og rigtig dejlig dag:)
Kh Dianna
Så alle kommentarerne om at drt vsr den bedste opskrift, OG det er det virkelig. Nøj den smagte fantastisk. Kæmpe anbefaling herfra. Børn og voksne var vilde med det herhjemme.
Hej Bettina
Åhhh altså, – tusind tusind tak for de søde ord, det gør mig SÅ glad at høre:)
Dejligt den levede op til anmeldelserne 😉
Håber du får den dejligste dag 🙂
Kh Dianna