Cremet agurkesalat med feta kombinerer den friske smag af agurk med den cremede og fyldige konsistens af græsk yoghurt og fetaost.
Den sprøde og knasende tekstur i agurkesalaten giver en skøn friskhed, og salaten passer perfekt til sommerens grill, til en helstegt kylling, pandestegte koteletter eller lignende.
Prøv den også til et græsk måltid, – f.eks. græske kødboller med fladbrød, til pitabrød eller i mine lækre græske tacos.
Cremet agurkesalat med feta er også en perfekt appetizer eller snack i sommersolen. Den er læskende, forfriskende, sprød og cremet – en virkelig lækker kombination, og helt perfekt med friske pandestegte fladbrød – klik her for opskrift.
Ønsker du inspiration til flere græsk inspirerede retter, så klik på linket herunder.
Græske opskrifter – klik her.
Cremet agurkesalat med feta
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g agurk, gerne tynde
- 1 lille rødløg
- 1 fed hvidløg, revet eller presset
- 200 g græsk yoghurt
- 75 g feta
- 1 tsk dijonsennep
- 1/2 citron, saften heraf
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skær agurken I store tern og løgene i strimler.Salaten skal være chunky og sprød.
- Bland yoghurt med hviddløg, dijon og citronsaft, og smuldr fetaen heri.Smag til med salt og peber.
- Vend agurk og rødløg i dressingen og rør det godt sammen.Lad den gerne trække på køl i 30-60 minutter inden den skal serveres.
- Inden servering kan du evt. smag til om den skal have mere salt eller peber.Top evt. med lidt grønt – jeg har brugt agurkespirer og friskkværnet peber.
Lækker, lækker, lækker