Chicken Tikka Masala - Opskrift på cremet Chicken Tikka Masala

Chicken Tikka Masala

Den lækreste chicken tikka masala, – cremet, varm og fyldt med smag. Masser af varme krydderier, godt med ingefær og hvidløg, – og lavet uden marinade.
Denne her chicken tikka masala er ligesom min opskrift på butter chicken – klik her, lavet uden at marinere kyllingen først. Den kan derfor laves på meget kortere tid, og du er sikret et lækkert cremet resultat. Saucen er pakket med smag, og på bare små 40 minutter kan du servere det lækreste indiske måltid.
Server med kogte ris, og /eller pandestegte naanbrød – klik her for opskriften.

Forskel på Chicken TIkka Masala og Butter Chicken
Retterne minder utroligt meget om hinanden, – krydderier og ingredienserne er mere eller mindre ens.
Den helt store forskel ligger faktisk i mængden af tomat, – en Chicken Tikka Masala lægger mere vægt på tomaten, hvor en Butter Chicken lægger mere vægt på det cremede og fede.
Begge retter er i min optik fuldstændig fantastiske, – smagfulde, cremede og møg lækre.
Du kan med fordel, – hvis tiden er til det, vælge at gøre kyllingen ekstra mør ved at bruge fiffet fra denne opskrift – klik her. Så simpelt, og du mærker virkelig en forskel.


Chicken Tikka Masala - Opskrift på cremet Chicken Tikka Masala

Chicken Tikka Masala

Opskrift på nem, lækker og super cremet checken tikka masala
4.88 fra 31 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Indisk
Keyword: Krydret, Spice, Spicy, Varm
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 600 g kylling, skåret i tern
  • 1 løg, grofthakket
  • 3 fed hvidløg, revet eller presset
  • 2 spsk ingefær, fintrevet – ca. 4 cm.
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 1 1/2 dl bouillon – kylling eller grønt
  • 1 ds hakkede tomater eller polpa
  • 80 g tomatkoncentrat
  • 2 tsk garam masala
  • 2 tsk mild chilipulver
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk gurkemeje
  • 25 g smør
  • 2-3 spsk olie
  • Salt og peber
  • Evt. en smule creme fraiche til toppen

Sådan gør du

  • Varm olien i en gryde eller en dyb pande, og steg kyllingen til den er let gylden, – den skal ikke være gennemstegte. Krydr med salt og peber.
    Sæt kylling til side på en tallerken.
  • Smelt smørret i samme gryde, og steg løg, hvidløg og ingefær af i et par minutter.
  • Tilsæt krydderierne og varm dem med et minuts tid, og tilsæt derefter tomatkoncentrat og varm igennem endnu et minut.
  • Tilsæt de hakkede tomater/polpa, bouillon, fløde og sukker, – og varm saucen hurtigt igennem.
  • Blend nu saucen helt glat, – enten med en stavblender eller ved at hælde den i en blender. Det glatteste resultat får du ved at bruge en almindelig blender.
  • Hæld saucen tilbage i gryden og varm den godt igennem i ca. 5 minutter, – og hæld derefter kyllingen tilbage i saucen. Lad kyllingen tilberede færdigt i ca. 10 minutter ved svag til middel varme, – rør undervejs.
  • Smag saucen til med salt og peber, og server med kogte ris og/eller friskbagte naan eller pita.
Chicken Tikka Masala - Opskrift på cremet Chicken Tikka Masala
Chicken Tikka Masala – Opskrift på cremet Chicken Tikka Masala
Chicken Tikka Masala - Opskrift på nem cremet Chicken Tikka Masala
Chicken Tikka Masala – Opskrift på nem cremet Chicken Tikka Masala

Kommentarer

  1. Karina Jørgensen

    5 stars
    Smagte himmelsk

  2. 5 stars
    Det smagte virkelig godt brugte det til min termins prøve i madkunstskab, smagte mega godt:)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)