Opskrift på nem, lækker og super cremet checken tikka masala
Ret Hovedret
Køkken Indisk
Nøgleord Krydret, Spice, Spicy, Varm
Samlet tid 40 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
600gkylling, skåret i tern
1løg, grofthakket
3fedhvidløg, revet eller presset
2spskingefær, fintrevet - ca. 4 cm.
2 1/2dlpiskefløde
1 1/2dlbouillon - kylling eller grønt
1dshakkede tomater eller polpa
80gtomatkoncentrat
2tskgaram masala
2tskmild chilipulver
2tsksukker
1tskstødt koriander
1tskstødt spidskommen
1tskgurkemeje
25gsmør
2-3spskolie
Salt og peber
Evt. en smule creme fraiche til toppen
Sådan gør du
Varm olien i en gryde eller en dyb pande, og steg kyllingen til den er let gylden, - den skal ikke være gennemstegte. Krydr med salt og peber.Sæt kylling til side på en tallerken.
Smelt smørret i samme gryde, og steg løg, hvidløg og ingefær af i et par minutter.
Tilsæt krydderierne og varm dem med et minuts tid, og tilsæt derefter tomatkoncentrat og varm igennem endnu et minut.
Tilsæt de hakkede tomater/polpa, bouillon, fløde og sukker, - og varm saucen hurtigt igennem.
Blend nu saucen helt glat, - enten med en stavblender eller ved at hælde den i en blender. Det glatteste resultat får du ved at bruge en almindelig blender.
Hæld saucen tilbage i gryden og varm den godt igennem i ca. 5 minutter, - og hæld derefter kyllingen tilbage i saucen. Lad kyllingen tilberede færdigt i ca. 10 minutter ved svag til middel varme, - rør undervejs.
Smag saucen til med salt og peber, og server med kogte ris og/eller friskbagte naan eller pita.