Asiatisk stir fry med kylling og grønt - Stir fry chicken cashew

Asiatisk stir fry med kylling, grønt og cashewnødder

Asiatisk stir fry med kylling, grønt og cashewnødder
Opskrift på nem og lækker stir fry chicken cashew med sprøde grøntsager.
Asiatisk stir fry med kylling og grønt - Stir fry chicken cashew

En ægte asiatisk klassiker, – stir fry chicken cashew, jeg elsker det. Denne stir fry har jeg lavet med saftig kylling, ristede cashewnødder og grøntsager, – frisk, sprødt og møg lækkert.
Retten er så nem og hurtig at lave, og jeg siger dig, – det er altså ligesom at være tilbage i Thailand.
Og apropos saftig kylling, – jeg har læst og læst omkring, hvordan man netop får denne lækre saftige og bløde kylling, som man kender den fra det thailandske køkken. Og nu har jeg forøg mig med den mest simple måde, som faktisk stammer fra det kinesiske køkken. Og det er simpelthen at lade kyllingen “marinere” i noget så enkelt som bagepulver. Yep, – det virker. Skær kyllingen i mundrette bidder, vend dem i bagepulver, lad dem “marinere” i 20-30 minutter, skyl stykkerne grundigt, dup dem tørre og tilbered som du ønsker.
Og hvor meget skal du så bruge? – Til 600 g kylling, skal du bruge 2 spsk. bagepulver. Følg fremgangsmåden herover, – og tilbered derefter din kylling i denne stir fry som beskrevet i opskriften.
Det bliver altså ustyrlig godt 🙂

Asiatisk stir fry med kylling og grønt - Stir fry chicken cashew

Asiatisk stir fry med kylling, grønt og cashewnødder

Opskrift på nem og lækker stir fry chicken cashew med sprøde grøntsager.
4.63 fra 24 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Asien
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Stir fry – fyld

  • 600 g kyllingbryst, skåret i tern
  • 2 peberfrugter, rød og grøn – skåret i store tern
  • 3 forårsløg, snittet – gem toppene
  • 3-4 fed hvidløg, fintrevet eller presset
  • 100 g usaltede cashewnødder
  • 1 spsk fintrevet ingefær
  • 2-3 spsk smagsneutral olie

Stir fry – Marinade

  • 1/2 dl oystersauce
  • 1/2 dl soyasauce
  • 2 spsk brunfarin
  • 1 1/2 tsk fiskesauce

Derudover

  • Server med ris eller nudler
  • Evt. ristet sesam til toppen

Sådan gør du

Stir fry – Marinade

  • Bland ingredienserne til marinaden, – sørg for at røre til farinen er opløst.
  • Stil marinaden til side.

Stir fry – fyld

  • Varm olien på en pande ved middel varme, og rist nødderne heri til de er flotte gyldne. Tag dem op med en hulske og læg dem til side på en tallerken.
  • Steg de snittede forårsløg (gem de snittede toppe til sidst), hvidløg og ingefær et minuts tid.
  • Hæld kyllingen over, og lad den stege med ved middel varme, til kyllingen er tilberedt, – det tager ca. 5-8 minutter, alt efter størrelse. Vend det jævnligt undervejs.
  • Tilsæt de snittede peberfrugter, toppene af forårsløg og cashewnødderne, og steg med et par minutter, – grøntsagerne skal forblive sprøde og lækre, så giv dem ikke for længe.
  • Hæld marinaden over og vend det godt sammen, – og lad retten varme igennem i endnu et par minutter, til marinaden tykner og nærmest glacer kyllingen og grøntsagerne.
  • Drys med ristet sesam, og server med kogte/stegte ris, nudler eller lignende.
Asiatisk stir fry med kylling og grønt - Stir fry chicken cashew
Asiatisk stir fry med kylling og grønt – Stir fry chicken cashew
Asiatisk stir fry med kylling og grønt - Stir fry chicken cashew
Asiatisk stir fry med kylling og grønt – Stir fry chicken cashew

Kommentarer

  1. Anonym

    5 stars
    Super god. Kunne sagtens tåle den ekstra ingefær jeg havde fået revet

  2. 4 stars
    den er virkelig god 🙂 Tak

  3. Anne Sofie

    5 stars
    Endnu en skøn opskrift fra din hånd! Hvor var det lækkert – og selvom det føltes helt forkert at stå og marinere kyllingen i bagepulver, giver jeg dig ret i, at det havde en god effekt! 🙂

  4. Victoria Kathrine

    2 stars
    God idé med bagepulver, det virkede og gjorde kyllingen mør! Synes opskriften har gode elementer, men desværre blev retten alt for salt, det var næsten helt uspiseligt og jeg elsker ellers asiatisk mad. Tror det fordi, der er så meget soya og fiskesauce i.. Så vil desværre ikke begive mig ud i at følge opskriften til punkt og prikke igen, men god inspiration.

    • Hej Victoria
      Tusind tak for din besked, – dejligt du kunne fornemme forskellen med bagepulveret 🙂
      Åh for søren, det lyder altså mystisk, – jeg bruger samme marinade med samme mål til så mange retter, uden på nogen måde at synes den er for salt. Jeg tænker der kan være 2 ting der har gjort det, – er du måske kommet til krydre kød og grønt med salt under tilberedning? Eller måske brugt saltede cashewnødder? I så fald tænker jeg det er der den ligger. Og selvfølgelig er der også forskel på soya, nogle er mere salt en andre, meeen nok ikke så meget at det vil gøre så stor en forskel:)
      Men ærgerligt i hvert fald, for den er ellers super god:)

      Rigtig god aften:)

      Kh Dianna

  5. Susanne

    5 stars
    Endnu engang er jeg kæmpe fan af en af dine opskrifter!
    Super lækker ret!
    Det tip med bagepulveret gør virkelig en forskel!

    /Susanne 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse