En ægte asiatisk klassiker, – stir fry chicken cashew, jeg elsker det. Denne stir fry har jeg lavet med saftig kylling, ristede cashewnødder og grøntsager, – frisk, sprødt og møg lækkert.
Retten er så nem og hurtig at lave, og jeg siger dig, – det er altså ligesom at være tilbage i Thailand.
Og apropos saftig kylling, – jeg har læst og læst omkring, hvordan man netop får denne lækre saftige og bløde kylling, som man kender den fra det thailandske køkken. Og nu har jeg forøg mig med den mest simple måde, som faktisk stammer fra det kinesiske køkken. Og det er simpelthen at lade kyllingen “marinere” i noget så enkelt som natron. Yep, – det virker.
Jeg har også prøvet med bagepulver, og det virker altså også 🙂
Skær kyllingen i mundrette bidder, vend dem i natron eller bagepulver, lad dem “marinere” i 20-30 minutter, skyl stykkerne grundigt, dup dem tørre og tilbered som du ønsker.
Og hvor meget skal du så bruge? – Til 600 g kylling, skal du bruge 1-2 spsk. natron eller bagepulver. Følg fremgangsmåden herover, – og tilbered derefter din kylling i denne stir fry som beskrevet i opskriften.
Det bliver altså ustyrlig godt 🙂
Asiatisk stir fry med kylling, grønt og cashewnødder
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Stir fry – fyld
- 600 g kyllingbryst, skåret i tern
- 3 peberfrugter, rød og grøn – skåret i store tern
- 3 forårsløg, snittet – gem toppene
- 3-4 fed hvidløg, fintrevet eller presset
- 100 g usaltede cashewnødder
- 1 spsk fintrevet ingefær
- 2-3 spsk smagsneutral olie
Stir fry – Marinade
- 1/2 dl oystersauce
- 1/2 dl soyasauce
- 2 spsk brunfarin
- 1 1/2 tsk fiskesauce
Derudover
- Server med ris eller nudler
- Evt. ristet sesam til toppen
Sådan gør du
Stir fry – Marinade
- Bland ingredienserne til marinaden, – sørg for at røre til farinen er opløst.
- Stil marinaden til side.
Stir fry – fyld
- Varm olien på en pande ved middel varme, og rist nødderne heri til de er flotte gyldne. Tag dem op med en hulske og læg dem til side på en tallerken.
- Steg de snittede forårsløg (gem de snittede toppe til sidst), hvidløg og ingefær et minuts tid.
- Hæld kyllingen over, og lad den stege med ved middel varme, til kyllingen er tilberedt, – det tager ca. 5-8 minutter, alt efter størrelse. Vend det jævnligt undervejs.
- Tilsæt de snittede peberfrugter, toppene af forårsløg og cashewnødderne, og steg med et par minutter, – grøntsagerne skal forblive sprøde og lækre, så giv dem ikke for længe.
- Hæld marinaden over og vend det godt sammen, – og lad retten varme igennem i endnu et par minutter, til marinaden tykner og nærmest glacer kyllingen og grøntsagerne.
- Drys med ristet sesam, og server med kogte/stegte ris, nudler eller lignende.
Super god. Kunne sagtens tåle den ekstra ingefær jeg havde fået revet
Tusind tak:)
Jaah jeg er også pjattet med ingefær, – elsker det:)
Rigtig dejlig dag:)
Kh Dianna
Kan denne laves i en airfreyer mon?
Hej Linda
Det tænker jeg sagtens den kan:)
Men har ikke prøvet, så tør ikke skyde på tid osv:)
Men der kommer snart flere Airfryer opskrifter på sitet:)
Kh Dianna
den er virkelig god 🙂 Tak
Hej Jonna
Det er jeg super glad for at høre, tak:)
Kh Dianna
Endnu en skøn opskrift fra din hånd! Hvor var det lækkert – og selvom det føltes helt forkert at stå og marinere kyllingen i bagepulver, giver jeg dig ret i, at det havde en god effekt! 🙂
God idé med bagepulver, det virkede og gjorde kyllingen mør! Synes opskriften har gode elementer, men desværre blev retten alt for salt, det var næsten helt uspiseligt og jeg elsker ellers asiatisk mad. Tror det fordi, der er så meget soya og fiskesauce i.. Så vil desværre ikke begive mig ud i at følge opskriften til punkt og prikke igen, men god inspiration.
Hej Victoria
Tusind tak for din besked, – dejligt du kunne fornemme forskellen med bagepulveret 🙂
Åh for søren, det lyder altså mystisk, – jeg bruger samme marinade med samme mål til så mange retter, uden på nogen måde at synes den er for salt. Jeg tænker der kan være 2 ting der har gjort det, – er du måske kommet til krydre kød og grønt med salt under tilberedning? Eller måske brugt saltede cashewnødder? I så fald tænker jeg det er der den ligger. Og selvfølgelig er der også forskel på soya, nogle er mere salt en andre, meeen nok ikke så meget at det vil gøre så stor en forskel:)
Men ærgerligt i hvert fald, for den er ellers super god:)
Rigtig god aften:)
Kh Dianna
Endnu engang er jeg kæmpe fan af en af dine opskrifter!
Super lækker ret!
Det tip med bagepulveret gør virkelig en forskel!
/Susanne 🙂
Hej Dianna,
Tak for alle dine lækre opskrifter- følger nøje med og føler mig inspireret.
Jeg har lavet denne stir fry flere gange og oplever at den kun er nogle gange at marinaden glaserer kyllingen. Andre gange sjasker den bare i retten som væske.
Ved du hvad jeg kan gøre?
Jette
Hej Jette
Tusind tak for din besked, hvor er det dejlig at høre 🙂
Altså min første indskydelse er, om det kan være kyllingen der simpelthen afgiver for meget væde?
Noget kylling er jo fyldt med vand, – så hvis det ikke bliver stegt hårdt nok, så vil der sive vand ud løbende.
Og ellers tænker jeg at du skal skrue en smule op for blusset, så vil vandet fordampe og marinaden glasere:)
Håber det lykkedes næste gang 🙂
Kh Dianna
Opskriften ser meget lækker ud, og inden jeg går i gang vil jeg blot høre om jeg kan bruge 1 dl. oystersauce i stedet for 1/2 oyster og 1/2 soya – mit problem er, at der er gluten i soya og det kan vi ikke tåle.
Hej Helle
Det kan du sagtens gøre:)
Soya bidrager med salt, så det er blot at smage til med det:)
Kh Dianna
Kære Dianna,
Dejlig opskrift. Jeg lavede retten til min søn og jeg her i weekenden, og det var fantastisk!
Fed fif med natron/pagepulver til kyllingen, det var virkelig en øjenåbner 🙂
Har saucen et navn, eller er det bare noget du selv har bikset sammen??
Bedste hilsner,
Iwan
Hej Iwan
Ej hvor er det bare dejligt at høre, og fedt at fiffet med bagepulver/natron kunne mærkes 🙂
Egentlig ikke et navn som sådan, – men det er jo en stir fry sauce, men de findes i et hav af varianter 🙂
Denne er bare lavet ud fra mine smagsløg, så man kan altid selv justere lidt i dem.
Rigtig dejlig dag 🙂
Dbh Dianna