Champignon a la creme - Opskrift med smørstegt brød og knas

Champignon a la creme på smørstegt brød

Den lækreste champignon a la creme serveret på smørstegt brød og toppet med sprødstegt Fanø skinke.
Virkelig lækker frokostret eller aftenmåltid til alle dem der elsker svampe, – masser af smag og masser af skønne svampe forenet i en cremet flødesauce og toppet med lækker sprød crumble af Fanø skinke.
Skinken kan naturligvis udskiftes med bacon hvilket smager akkurat ligeså fantastisk, – den sprøde topping er et must til denne fantastisk lækre ret.

Champignon a la creme på smørstegt brød

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 45 min.

Opskrift på den skønneste champignon a la creme serveret på smørstegt brød og toppet med sprød Fanø skinke.

Ingredienser

  • 4 skiver godt franskbrød, landbrød eller lignende
  • 50 g smør
  • 200 g Fanø skinke eller bacon, skåret i store tern
  • Lidt olie
  • Champignon alla creme
  • 350 g brune markchampignon
  • 1 løg, finthakket
  • 1 dl vand + 1/2 boullionterning
  • 1/2 l piskefløde
  • 25 g smør
  • Salt og peber
  • Evt. lidt mejsstivelse
  • Frisk blød timian til toppen

Fremgangsmåde

1

Champignon a la creme Rens svampene, dup dem tørre og skær dem i kvarte.

2

Smelt smørret i en gryde og svits løg og champignon af ved jævn høj varme til væsken er fordampet.

3

Hæld vand, fløde og boullionterning over, lad saucen koge op og skru derefter ned til middel varme.

4

Lad saucen simre til den er kogt godt ind og er lækker cremet. Tilsæt evt. en smule majsstivelse hvis det er nødvendigt.

5

Smag saucen til med salt og peber.

6

Varm lidt olie på en pande og steg skinke/bacon til stykkerne er gyldne og sprøde, - læg dem til side på et stykke køkkenrulle. Hak dem derefter ud i mindre stykker.

7

På samme pande smeltes 50 g smør ved middel varme, steg brødskiverne til de er sprøde og gyldne på begge sider.

8

Anret hver brødskive med en godt lag champignon fyld, top med hakket skine/bacon og frisk timian.

Champignon a la creme - Opskrift med smørstegt brød og knas
Champignon a la creme – Opskrift med smørstegt brød og knas

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Gourministeriet bruger Akismet for at reducere spam. Læs mere om databehandling her.