Opskrift på den skønneste champignon a la creme serveret på smørstegt brød, og toppet med sprød Fanø skinke.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Dansk, Gourministeriet
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
4skiverfranskbrød, landbrød eller lignende
50g
smør
200g
Fanø skinke eller bacon, skåret i store tern
Lidt olie
Frisk blød timian til toppen
Champignon alla creme
4-500g
brune markchampignon
1
løg, finthakket
1dl
vand + 1/2 boullionterning
4dl
piskefløde
25g
smør
Salt og peber
Evt. lidt mejsstivelse
Kulør
Sådan gør du
Champignon a la creme
Rens svampene, dup dem tørre og skær dem i kvarte.
Smelt smørret i en gryde, og svits løg og champignon af ved jævn høj varme til væsken er fordampet.
Hæld vand, fløde og boullionterning over, lad saucen koge op og skru derefter ned til middel varme.
Lad saucen simre til den er kogt godt ind, og er lækker cremet. *Tilsæt evt. en smule majsstivelse hvis det er nødvendigt.
Smag saucen til med salt og peber, og juster evt. farven med kulør.
Varm lidt olie på en pande, og steg skinke/bacon til stykkerne er gyldne og sprøde, - læg dem til side på et stykke køkkenrulle. Hak dem derefter groft.
På samme pande smeltes 50 g smør ved middel varme, steg brødskiverne til de er sprøde og gyldne på begge sider.
Anret hver brødskive med en godt lag champignon fyld, top med hakket skine/bacon, friskkværnet peber og frisk timian.