
Den lækreste champignon a la creme serveret på smørstegt brød og toppet med sprødstegt Fanø skinke.
Virkelig lækker frokostret eller aftenmåltid til alle dem der elsker svampe, – masser af smag og masser af skønne svampe forenet i en cremet flødesauce og toppet med lækker sprød crumble af Fanø skinke.
Skinken kan naturligvis udskiftes med bacon hvilket smager akkurat ligeså fantastisk, – den sprøde topping er et must til denne fantastisk lækre ret.

Champignon a la creme på smørstegt brød
Ingredienser
- 4 skiver
godt franskbrød, landbrød eller lignende
- 50 g
smør
- 200 g
Fanø skinke eller bacon, skåret i store tern
-
Lidt olie
Champignon alla creme
- 400 g
brune markchampignon
- 1
løg, finthakket
- 1 dl
vand + 1/2 boullionterning
- 4 dl
piskefløde
- 25 g
smør
-
Salt og peber
-
Evt. lidt mejsstivelse
-
Frisk blød timian til toppen
Sådan gør du
Champignon a la creme
- Rens svampene, dup dem tørre og skær dem i kvarte.
- Smelt smørret i en gryde, og svits løg og champignon af ved jævn høj varme til væsken er fordampet.
- Hæld vand, fløde og boullionterning over, lad saucen koge op og skru derefter ned til middel varme.
- Lad saucen simre til den er kogt godt ind og er lækker cremet. Tilsæt evt. en smule majsstivelse hvis det er nødvendigt.
- Smag saucen til med salt og peber.
- Varm lidt olie på en pande, og steg skinke/bacon til stykkerne er gyldne og sprøde, - læg dem til side på et stykke køkkenrulle. Hak dem derefter ud i mindre stykker.
- På samme pande smeltes 50 g smør ved middel varme, steg brødskiverne til de er sprøde og gyldne på begge sider.
- Anret hver brødskive med en godt lag champignon fyld, top med hakket skine/bacon og frisk timian.



Det ser simpelthen så lækkert ud. Har prøvet opskriften, men synes desværre ikke jeg kunne få saucen til at koge ordentlig ind. Skal der virkelig 4 dl fløde i?
Ps. Det smagte dog godt selvom det ikke var så cremet 🙂
Hej Karina
Tusind tak for din besked:)
Jo den er god nok, der skal 4 dl fløde i, – men jeg tænker der kan være et par ting der gør at den ikke er kogt nok ind for dig:)
Er svampene ristet nok af så alt væden er fordampet? Og har saucen kogt ind ved høj nok varme? 🙂
De to ting kan godt have noget at gøre med at du oplever den ikke er kogt ordentlig ind:)
Og ellers kan du sagtens jævne med en smule maizena.
Rigtig dejlig søndag:)
Kh Dianna
Hvilken bouillonterning smag/mærke foreslår du man bruger
Hej Emilie
Jeg bruger gerne okse, kylling eller grøntsags til denne, – de fungerer alle fint 🙂
Jeg skifter meget mellem mærkerne, har faktisk ikke en favorit. Lige pt bruger jeg knorr, mange synes de er for salte, men for mig fungerer de rigtig fint:)
De bedste hilsner
Dianna