
Den lækreste champignon a la creme serveret på smørstegt brød og toppet med sprødstegt Fanø skinke.
Virkelig lækker frokostret eller aftenmåltid til alle dem der elsker svampe, – masser af smag og masser af skønne svampe forenet i en cremet flødesauce og toppet med lækker sprød crumble af Fanø skinke.
Skinken kan naturligvis udskiftes med bacon hvilket smager akkurat ligeså fantastisk, – den sprøde topping er et must til denne fantastisk lækre ret.

Champignon a la creme på smørstegt brød
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ingredienser
- 4 skiver franskbrød, landbrød eller lignende
- 50 g
smør
- 200 g
Fanø skinke eller bacon, skåret i store tern
-
Lidt olie
-
Frisk blød timian til toppen
Champignon alla creme
- 4-500 g
brune markchampignon
- 1
løg, finthakket
- 1 dl
vand + 1/2 boullionterning
- 4 dl
piskefløde
- 25 g
smør
-
Salt og peber
-
Evt. lidt mejsstivelse
- Kulør
Sådan gør du
Champignon a la creme
- Rens svampene, dup dem tørre og skær dem i kvarte.
- Smelt smørret i en gryde, og svits løg og champignon af ved jævn høj varme til væsken er fordampet.
- Hæld vand, fløde og boullionterning over, lad saucen koge op og skru derefter ned til middel varme.
- Lad saucen simre til den er kogt godt ind, og er lækker cremet. *Tilsæt evt. en smule majsstivelse hvis det er nødvendigt.
- Smag saucen til med salt og peber, og juster evt. farven med kulør.
- Varm lidt olie på en pande, og steg skinke/bacon til stykkerne er gyldne og sprøde, - læg dem til side på et stykke køkkenrulle. Hak dem derefter groft.
- På samme pande smeltes 50 g smør ved middel varme, steg brødskiverne til de er sprøde og gyldne på begge sider.
- Anret hver brødskive med en godt lag champignon fyld, top med hakket skine/bacon, friskkværnet peber og frisk timian.



Det ser simpelthen så lækkert ud. Har prøvet opskriften, men synes desværre ikke jeg kunne få saucen til at koge ordentlig ind. Skal der virkelig 4 dl fløde i?
Ps. Det smagte dog godt selvom det ikke var så cremet 🙂
Hej Karina
Tusind tak for din besked:)
Jo den er god nok, der skal 4 dl fløde i, – men jeg tænker der kan være et par ting der gør at den ikke er kogt nok ind for dig:)
Er svampene ristet nok af så alt væden er fordampet? Og har saucen kogt ind ved høj nok varme? 🙂
De to ting kan godt have noget at gøre med at du oplever den ikke er kogt ordentlig ind:)
Og ellers kan du sagtens jævne med en smule maizena.
Rigtig dejlig søndag:)
Kh Dianna
Hvilken bouillonterning smag/mærke foreslår du man bruger
Hej Emilie
Jeg bruger gerne okse, kylling eller grøntsags til denne, – de fungerer alle fint 🙂
Jeg skifter meget mellem mærkerne, har faktisk ikke en favorit. Lige pt bruger jeg knorr, mange synes de er for salte, men for mig fungerer de rigtig fint:)
De bedste hilsner
Dianna
Elllsker denne opskrift.. .Til de som ikke ønsker, helt så mange kalorier kan det også gøres med det halve fløde og man kan skifte til madfløde 4%, smøren kan også halveres og brødet kan man smøre med et let lag og stege af….. men er du ikke bare for kalorier så får du mest smag ved at beholde opskrifter. Der er dog ikke stor forskel
Hej Stefanie
Tusind tusind tak for din anmeldelse, og tak for fiffet med kalorierne, – det er hermed givet videre 🙂
Rigtig glædelig jul 🙂
kh Dianna