Butterdejstærte med svampe, spinat, feta og ricotta
Opskrift på nem og lækker tærte, lavet på butterdej - toppet me stegte svampe, spinat, feta/ og ricotta.
Ret Frokost, Tilbehør
Køkken Dansk, Fransk
Nøgleord Butterdej, Butterdejstærte, Tærte
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
1rullebutterdej
200gbrune champignon, halveret og skåret i skiver
2håndfuldespinat, - ca. 80 g.
2forårsløg, fintsnittet
1-2fedhvidløg, revet eller presset
150gricotta
80gfeta
1spsksesam
Salt og peber
Olie
Evt. frisk blød timian til toppen
Sådan gør du
Læg butterdejen på et stykke bagepapir.
Rids butterdejen med en kniv, ca. 2 cm fra kanten hele vejen rundt, – ikke dybt, kun lige en fin ridse.
Drys kanten med sesam og forbag butterdejen i en forvarmet ovn i 10 min. ved 200 grader, almindelig ovn.Smør gerne kanten med en smule olie eller et sammenpisket æg, - så hænger sesamfrøene bedre ved.
Rør i mellemtiden ricotta og smuldret feta sammen, og krydr med en smule salt og peber. Stil til side.
Varm en smule olie på en pande, og steg svampene af ved god høj varme til de er gyldne og al væden er fordampet.
Skru ned for blusset og tilsæt forårsløg, hvidløg og spinat, krydr med salt og peber og varm med et minuts tid til spinaten er faldet sammen.
Smør ricotta cremen ud på den let afkølede butterdejsbund. Smør den ud med bagside af en ske, og undlad så vidt muligt at løfte skeen for meget så du trækker dejen op. Smør i bløde bevægelser, ud til den ridse du har lavet i dejen. Har du lavet ricotta cremen på forhånd og haft den på køl, så skal den lige have lidt temperatur inden du smører den på – ellers er den får hård at smøre ud på den porøse bund.
Fordel svampefyldet på toppen, og bag tærten videre i ca. 10-14 min., – fortsat ved 200 grader.
Lad tærten køle af, gerne på bagepapiret på en rist, i små 5 min. inden den serveres, og top den evt. med frisk blød timian eller lidt fintsnittet forårsløg. Tærten kan også serveres kold.