Butterdejstærte med fyld af skinke, pikant flødeost og mozzarella. Skinkestang, – en skøn klassiker der er super nem at lave.
Butterdej er fantastisk til tærter. Det er nemt at arbejde med, og så smager det altså bare mega lækkert.
En butterdejsstang kan serveres alene med en god salat til, eller du kan servere den som del af et buffetbord, på tapasbordet, til julefrokosten, aften eller frokost.
Den kan stå på bordet på under 30 minutter, og kan serveres både lun og kold. Personligt foretrækker jeg den lun, da mozzarellaen her er snakket og lækker.
Sådan skærer du butterdejen til en skinkestang
På billedet under opskriften kan du se hvordan jeg skærer butterdejen, når den skal flettes omkrig fyldet.
Det kan være svært at forklare ordentligt på tekst, så det er nemmest lige at vise med et billede.
Over opskriften ligger en video, hvor du kan se, hvordan jeg folder butterdejen omkring fyldet.
Jeg håber at begge dele kan hjælpe dig til at lave en smuk og lækker skinkestang, eller butterdejsstang med andet fyld.
Butterdejsstang med skinke og ost
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 rulle butterdej
- 80 g pikant flødeost
- 80 g skinke i skiver
- 100 g revet mozzarella
- Salt og peber
- Sesam
Sådan gør du
- Fold butterdejen ud på et stykke bagepapir.
- Fyldet skal fordeles på midten af butterdejen, så skær skrå strimler i dejen til du når 1/3 del ind på butterdejspladen. Gør dette på begge sider.Se billedet lide under opskriften.
- Fordel flødeosten på midten, top med halvdelen af osten, skinke og så resten af osten ovenpå.Krydr med en smule salt og friskkværnet peber.
- Fold enderne af dejen ind over fyldet, og fold nu skiftevis strimler fra begge sider ind over fyldet, – én ad gangen.Se evt. videoen over opskriften.
- Pensl toppen med et sammenpisket æg og drys med sesam.
- Bag butterdejsstangen I en forvarmet ovn i ca. 20 minutter ved 200 grader, almindelig varme.
- Lad den hvile i 5-10 minutter inden dens serveres.
Kære Dianna. Din Butterdejsstang med skinke og ost lyder godt selvom jeg ikke har prøvet den, men kunne tænke mig den serveret til let julefrokost. Derfor er mit spørgsmål, om den kan laves nogle dage før, og fryses? Hvis ja – skal tilberedningen ske fra frossen eller optøet tilstand?
PS ærgerlig at min iPad ikke kan vise videoen med foldeteknikken
Hej Kai
Tusind tak for din besked 🙂
Jeg ville nok hellere opbevare den på køl hvis det blot er et par dage, og så lune den i ovnen inden servering.
Jeg kan være nervøs for, om dejen vil smuldrer/afskalle efter en tur i fryseren.
Ærgerligt med videoen, har du prøvet i både safari og firefox?
Kh Dianna