Broccolisalat - Opskrift på lækker broccolisalat med bacon

Broccolisalat

Sprød og lækker broccolisalat med masser af dressing, – det er sådan jeg foretrækker min broccolisalat.
Jeg synes ligeledes salaten er aller bedst når den lige er lavet og ikke har stået og trukket for længe med dressingen, – derfor vil jeg anbefale at man laver den max. en halv times tid inden den skal spises.
Broccolisalat har en let sødme fra dressingen og rosinerne, og den masser perfekt til sommerens grill, en god lammekølle eller en helstegt kylling.

Broccolisalat

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 20 min.

Opskrift på sprød og lækker broccolisalat med den lækreste dressing

Ingredienser

  • 1 broccoli, delt i små buketter (gem stokken til de her lækre grøntsagsfrikadeller)
  • 1 lille rødløg, finthakket
  • 1 håndfuld rosiner
  • 1 lille håndfuld solsikkekerner
  • 100 g bacon, skåret i små tern
  • 3 dl creme fraiche 18%
  • 2 1/2 tsk hvidvinseddike eller lys balsamico
  • 2 tsk frisk citronsaft
  • 2 1/2 tsk rørsukker
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Skyl broccolibuketterne i rigeligt koldt vand og lad dem tørre fuldstændigt på et viskestykke.

2

Steg baconen sprød på en pande, læg den til side og lad den suge på lidt køkkenrulle.

3

Bland creme fraiche med hvidvinseddike, citron og sukker og smag til med salt og peber.

4

Vend broccolibuketterne i dressingen og rør derefter rødløg, rosiner og solsikkekerne i.

5

Top salaten med sprød bacon.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*