
Sprød og lækker broccolisalat med masser af dressing, – det er sådan jeg foretrækker min broccolisalat.
Jeg synes ligeledes at broccolisalat er aller bedst når den lige er lavet, og ikke har stået og trukket for længe med dressingen. Derfor vil jeg anbefale at man laver den max. en halv times tid inden den skal serveres.
Broccolisalat har en let sødme fra dressingen og rosinerne og en god syre der gør den frisk og lækker, og helt perfekt til sommerens grill, en god lammekølle eller en helstegt kylling.

Broccolisalat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 broccoli, delt i små buketter (gem stokken til de her lækre grøntsagsfrikadeller) eller put den i salaten
- 1
lille rødløg, finthakket
- 1 håndfuld
rosiner
- 1 lille håndfuld
solsikkekerner
- 100 g
bacon, skåret i små tern
- 3 dl
creme fraiche 18%
- 1/2 dl
mayonnaise
- 2 1/2 tsk
hvidvinseddike eller lys balsamico
- 2 tsk
frisk citronsaft
- 2 1/2 tsk
rørsukker
-
Salt og peber
Sådan gør du
- Skyl broccoli buketterne i rigeligt koldt vand og lad dem tørre fuldstændigt på et viskestykke.Du kan også lyn skolde dem med kogende vand, for at få en smuk dyb grøn farve frem, skylle i koldt vand og lade dem tørre. Eller du kan overhælde dem med kogende vand og lade dem trække et par minutter, på den måde får du en smuk grøn farve frem - og buketterne bliver en smule tilberedt. Skyld dem derefter i koldt vand og lad dem tørre fuldstændigt på et viskestykke.
- Steg baconen sprød på en pande, læg den til side og lad den suge på lidt køkkenrulle.
- Bland creme fraiche med hvidvinseddike, citron og sukker og smag til med salt og peber.
- Vend broccoli buketterne i dressingen sammen med baconen, - gem evt. lidt til toppen, og rør derefter rødløg, rosiner og solsikkekerne i.
- Smag igen til med salt og peber og server salaten evt. toppet med lidt af baconen (grofthakket), lidt finthakket grønt eller lignende.

Kan sagtens laves fedtfattig med cheasy cremefraiche 5% og sukrin i stedet for sukker .. smager virkeligt godt.. kan serveres med hjemmebagt grovbolle og kinoa…
Hej Jan
Super god ide, – altid godt med en magert alternativ.
Tak for feedback 🙂
Dbh Dianna
Helt fantastisk. Jeg lavede med ristede solsikkekerner og syltede rødløg i stedet for rå
Hej Jeanett
Hvor er det dejligt du kan lide opskriften, – tusind tak for din besked:)
Og det lyder også vildt lækkert, – god ide:)
Kh Dianna
Kære Diane
Tak for opskriften – alt er lige tilpas 🙂 udmærket balanceret, nem og lækker
Tranebær / rosiner og granatæblekerner har jeg også prøvet – og jeg siger bare tak 🙂
Kære Nelli
Ej hvor er det dejligt at høre, – tusind tak fordi du skriver det:)
Rigtig dejlig dag:)
Kh Dianna
Hvis man ikke har hvidvinseddike eller lys balsamico hvad kan man så bruge ?
Hej Maria
Så tilsætter du blot lidt ekstra citron 🙂
Kh Dianna