Broccolini salat med parmesan og citron - Salat med bimi

Broccolini salat med parmesan og citron

Broccolini salat med parmesan og citron
Opskrift på grov salat med asparges broccoli (bimi), parmesan og citron.
Broccolini salat med parmesan og citron - Salat med bimi

Frisk og sprød broccolinisalat med parmesan og citron – enkelt og virkelig lækker kombination.
Aspargesbroccoli eller Bimi som de også kaldes, har en dejlig mild smag af broccoli og asparges, – delikate og dekorative.
Denne her salat med broccoliasparges kan laves på ingen tid, den er frisk og sprød, og er perfekt som tilbehør til f.eks. sommerens grill, til en god bøf, fisk eller kylling.
Du kan forberede alle elemenerne til din broccolini salat tidligere på dagen. Broccolinien kan skoldes og lægges på køl på et viskestykke, vinaigretten kan laves og sættes på køl, parmesanen rives og pinjekernerne ristes.
Så er det faktisk blot at samle salaten inden servering – så nemt.

Broccolini salat med parmesan og citron - Salat med bimi

Broccolini salat med parmesan og citron

Opskrift på grov salat med asparges broccoli (bimi), parmesan og citron.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 8 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Keyword: Bimi, Broccolini, Broccolisalat, Salat
Samlet tid: 10 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 400 g broccolini
  • 60 g parmesan, shaves eller revet
  • 30 g pinjekerner, gerne ristede
  • 1/2 citron, fintrevet skal heraf

Vinaigrette

  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 1/2 tsk honning
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Overhæld broccolini med kogende vand og en smule salt, og lad dem trække et par minutter.
    Skyld dem derefter i koldt vand, så de beholder den flotte farve, og lad dem derefter dræne på et viskestykke. De må ikke være våde når salaten salmles.
  • Bland ingredienserne til vinaigretten – olivenolie, citronsaft og honning, og krydr med salt og peber.
  • Fordel broccolini på en tallerken, og hæld vinaigretten over.
  • Top med parmesan shaves, eller groft revet parmesan, og vend det let sammen.
  • Drys med ristede pinjekerner og citronskal og krydr med friskkværnet peber.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)