Opskrift på grov salat med asparges broccoli (bimi), parmesan og citron.
Ret Salat
Køkken Dansk
Nøgleord Bimi, Broccolini, Broccolisalat, Salat
Samlet tid 10 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
400gbroccolini
60gparmesan, shaves eller revet
30gpinjekerner, gerne ristede
1/2citron, fintrevet skal heraf
Vinaigrette
2spskolivenolie
2spskcitronsaft
1 1/2tskhonning
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Overhæld broccolini med kogende vand og en smule salt, og lad dem trække et par minutter. Skyld dem derefter i koldt vand, så de beholder den flotte farve, og lad dem derefter dræne på et viskestykke. De må ikke være våde når salaten salmles.
Bland ingredienserne til vinaigretten - olivenolie, citronsaft og honning, og krydr med salt og peber.
Fordel broccolini på en tallerken, og hæld vinaigretten over.
Top med parmesan shaves, eller groft revet parmesan, og vend det let sammen.
Drys med ristede pinjekerner og citronskal og krydr med friskkværnet peber.