Bolognese med friske tomater - Opskrift på kødsauce med friske tomater

Bolognese med friske tomater

Bolognese med friske tomater
Opskrift på klassisk bolognese med friske tomater, krydderier og rødvin.
Bolognese med friske tomater - Opskrift på kødsauce med friske tomater

Cremet og lækker spaghetti og kødsauce, – lavet med friske tomater, krydderier, rødvin og en god sjat fløde. Masser af smag, og en skøn ret til de dag hvor der er tid til den simrer.
Denne portion efterlader nok en lille rest, – den smager skønt at varme til frokost dagen efter skal jeg lige hilse at sige.

Bolognese med friske tomater - Opskrift på kødsauce med friske tomater

Bolognese med friske tomater

Opskrift på klassisk bolognese med friske tomater, krydderier og rødvin.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.97 fra 26 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk, Italiensk
Samlet tid: 2 timer
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 600 g friske tomater, skåret i store tern
  • 1 løg, grofthakket
  • 2 gulerødder, skåret i små tern
  • 1-2 stængler bladselleri, skåret i små tern
  • 4 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 håndfuld friske basilikumblade
  • 4 spsk tomatkoncentrat
  • 1 1/2 dl rødvin (kan undlades)
  • 2 dl piskefløde
  • 1 tsk basilikum
  • 1 tsk oregano
  • 1/2 tsk timian
  • 1/2 tsk rosmarin
  • Olie
  • Salt og peber
  • 500 g pasta

Sådan gør du

  • Varm en god sjat olie i en gryde og svits grøntsagerne af i ca. 5 min.
  • Tilsæt kødet, krydr med salt og peber og brun det godt af.
  • Tilsæt tomatkoncentrat og varm med et minuts tid.
  • Hæld rødvinen over og lad den koge ind et par minutter, og tilsæt derefter krydderier, friske tomater og fløden.
  • Lad bolognesen simre i en god time, – gerne længere.
  • Inden servering koges pastaen al dente, eller som ønsket.
  • Smag bolognese til med salt og peber, og top den på din yndlings pasta eller vend din pasta i bolognesen. Vend gerne endnu en lille håndfuld basilikumsblade i inden servering, – og juster evt. konsistensen med lidt pastavand.
Bolognese med friske tomater - Opskrift på kødsauce med friske tomater
Bolognese med friske tomater – Opskrift på kødsauce med friske tomater
Bolognese med friske tomater - Opskrift på kødsauce med friske tomater
Bolognese med friske tomater – Opskrift på kødsauce med friske tomater

Kommentarer

  1. 5 stars
    Den her bolognese smager fremragende… jeg lavede den med dåsetomater og det var ikke overraskende, endnu en gourministeriet-ret med masser af god smag.

    • Hej Lisa

      Åhhh hvor er det sødt af dig at skrive det, – hvor er det bare dejligt at høre den var en succes 🙂

      Tak for din besked og rigtig god weekend 🙂

      Kh Dianna

  2. Fantastisk bolognese
    Best so far
    Skulle dog nok have nøjes med tomat kødet og udeladt saften for den skulle stå en del længere end angivet for at blive dejlig sovse agtig
    Men måske det ligefrem boostede smagen ‍♂️

    • Hej Pelle

      Hvor er det bare skønt at høre, tusind tak fordi du skriver det 🙂
      Åhhh ja, det giver god mening hvis tomaterne er til det let vandede side. Men dejligt den fik den rette konsistens, – og ja, en bolognese kan næsten aldrig simre for længe 😉

      Tak for din besked og rigtig god aften 🙂

      Dbh Dianna

  3. Kan man undlade selleri?

  4. Daniel Canty

    5 stars
    Wauw! Det her er den bedste bolognese jeg har smagt. Italienerne vil klappe i deres hænder af begejstring. SÅ meget smag. Wauw altså!
    Tusinde tak for at dele opskriften <3

  5. Havde nogle tomater, der skulle bruges. Så søgte på tomater i opskrifterne herinde og fandt denne bolognese.
    Genialt!
    KÆMPE anbefaling herfra, virkelig lækker opskrift
    Stod også med en rest rødvin, så alt i alt perfekt og 5 stjerner herfra!
    (Vores 5-årige søn vil have cocktailpølser i sin kødsovs, så puttede 200 g cocktailpølser i. Det kunne heldigvis ikke ødelægge den skønne smag.)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)