Opskrift på klassisk bolognese med friske tomater, krydderier og rødvin.
Ret Hovedret
Køkken Dansk, Italiensk
Samlet tid 2 timertimer
Servings 4personer
Ingredienser
500ghakket oksekød
600gfriske tomater, skåret i store tern
1løg, grofthakket
2gulerødder, skåret i små tern
1-2stænglerbladselleri, skåret i små tern
4fedhvidløg, revet eller presset
1håndfuldfriske basilikumblade
4spsktomatkoncentrat
1 1/2dlrødvin (kan undlades)
2dlpiskefløde
1tskbasilikum
1tskoregano
1/2tsktimian
1/2tskrosmarin
Olie
Salt og peber
500gpasta
Sådan gør du
Varm en god sjat olie i en gryde og svits grøntsagerne af i ca. 5 min.
Tilsæt kødet, krydr med salt og peber og brun det godt af.
Tilsæt tomatkoncentrat og varm med et minuts tid.
Hæld rødvinen over og lad den koge ind et par minutter, og tilsæt derefter krydderier, friske tomater og fløden.
Lad bolognesen simre i en god time, - gerne længere.
Inden servering koges pastaen al dente, eller som ønsket.
Smag bolognese til med salt og peber, og top den på din yndlings pasta eller vend din pasta i bolognesen. Vend gerne endnu en lille håndfuld basilikumsblade i inden servering, - og juster evt. konsistensen med lidt pastavand.