
Bestemt ikke en af de smukkeste retter man kan opdrive, men hold nu op hvor sådan en bøfsandwich med spejlæg, masser af bløde løg og en god brun sauce bare kan et eller andet.
Man kan servere den med den slag tilbehør man ønsker, – rødbeder, syltede agurker, ristede løg eller hvad man foretrækker, – vi gjorde det helt enkelt og serverede den med en smule ketchup, syltede agurker og så ellers en masse smørstegte bløde løg i hjemmebagt brioche bolle.

Bøfsandwich med bløde løg og brun sauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 800 g
hakket oksekød
- 5
store løg, skåret I strimler
- 2 tsk
sukker
- 100 g
smør
- 3 1/2 dl
oksebouillon
- 1/4 piskefløde
-
Olivenolie
-
Kulør
- 4
spejlæg, - prøv at tilberede som vi tilbereder vores, så får du altid perfekte spejlæg
- 4
lune burgerboller, - prøv vores opskrift på lækre brioche burgerboller
-
Tilbehør, - f.eks. ketchup, syltede agurker, rødbeder eller hvad man foretrækker
Sådan gør du
- Form 4 lige store bøffer, krydr med salt og peber, og lad dem hvile på spækbrættet 10-15 minutter.
Bløde løg
- Smelt 60 g smør i en lille gryde og tilsæt løg, - og lad dem stege ved middel varme til de er flotte gyldne. Tilsæt 2 tsk sukker og lad løgene brune færdige ved svag varme, til de skal serveres.
Hakkebøf
- Varm lidt olivenolie og de sidste 40 g smør op på en pande, og steg hakkebøfferne til de er tilberedt efter ønsket kernetemperatur, vi kan godt lide de er flotte rosa herhjemme. Lad bøfferne hvile på et spækbræt inden servering, gerne 10 minutter, og gem panden til saucen.
- Hæld løgene i en sigte og lad dem dryppe af, - gem smørret til at hælde i saucen.
Saucen
- Hæld oksebouillon på panden fra hakkebøfferne og kog hurtigt op.
- Tilsæt piskefløden og smørret fra løgene, og kog igennem ved god varme til saucen tykner. Smag til med salt og peber.
- Server din bøfsandwich som ønsket og hæld sauce ud over top bollen lige inden servering.

Nom nom! Snyder lidt med sovsen og skriver ikke navnet men med lidt ribs gelé for smag er det helt perfekt for mig.
Hej Bo
Det er altid okay at snyde lidt 😉
Tak for den flotte anmeldelse 🙂
Dbh Dianna