Hjemmelavede blinis med stenbiderrogn, – en ægte forårsklassiker når stenbiderrogn sæsonen skydes i gang.
Det smager så dejligt, – mildt og lækkert, og er helt perfekt med et glas kølig hvidvin eller bobler.
Den smørstegte blinis, iskolde creme fraiche og friskheden fra stenbiderrognen gør sig bare helt vidunderligt sammen, – og så lige et lille drys rødløg og purløg, mmm.
Blinis med stenbiderrogn er perfekt som en appetizer, snack eller forret, – men kan også serveres som en let frokost for 2.
Stenbiderrogn sæson
Sæsonen for stenbiderrogn løber oftest fra februar til april, – men med mulighed for både lidt tidligere start og senere slutning.
Vi har flere gange købt frisk stenbiderrogn hos vores fiskehandler til f.eks. nytår. Prisen har været himmelhøj, men det har altså været muligt at få fat i selv slut december.
Når sæsonen “officielt” skydes i gang er priserne oftest også noget højere, end når vi kommer et godt stykke ind i marts.
Stenbiderrogn kan med fordel fryses, så du har til senere på året. Det er vigtigt at rognen er helt frisk når den fryses, og naturligvis at den er renset. På frost kan den holde sig 4-6 måneder.
Optøning af stenbiderrogn skal ske på køl, – på den måde opretholder du den bedste konsistens, smag og hygiejne. Stenbiderrogn kan ikke opvarmes, – ved opvarmning bliver de hårde og seje i konsistensen.
Blinis med stenbiderrogn
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Hjemmelavede blinis
- 75 g boghvedemel
- 50 g hvedemel
- 2 dl sødmælk
- 1 æg
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk salt
- Smør til stegning – gerne klaret
Derudover
- 150 g stenbiderrogn
- 1 dl creme fraiche 38%
- 1/2 bdt purløg, finthakket
- 1 rødløg, finthakket
- Evt. dild kviste
- Friskkværnet peber
Sådan gør du
Hjemmelavede blinis
- Bland alle ingredienser til dine blinis i en skål og rør dejen godt sammen.
- Smelt en god klat smør på panden, og hæld små klatter dej på panden i den størrelse du ønsker dine blinis.
- Vend dine blinis når dejen begynder at boble let på oversiden, – de skal have ca. 1 1/2 min. på hver side ved middel varme.
- Lad dine blinis suge på en smule køkkenrulle, – de skal gerne være lune men ikke varme når de serveres (så smelter creme fraichen).
Blinis med stenbiderrogn
- Top dine blinis med creme fraiche og en god skefuld stenbiderrogn, og drys med rødløg, purløg og evt. en smule dild.Krydr med friskkværnet peber.