Blinis med stenbiderrogn - Opskrift på blinis med stenbiderrogn

Blinis med stenbiderrogn

Blinis med stenbiderrogn
Opskrift på blinis med stenbiderrogn, creme fraiche og urter.
Blinis med stenbiderrogn - Opskrift på blinis med stenbiderrogn

Hjemmelavede blinis med stenbiderrogn, – en ægte forårsklassiker når stenbiderrogn sæsonen skydes i gang.
Det smager så dejligt, – mildt og lækkert, og er helt perfekt med et glas kølig hvidvin eller bobler.
Den smørstegte blinis, iskolde creme fraiche og friskheden fra stenbiderrognen gør sig bare helt vidunderligt sammen, – og så lige et lille drys rødløg og purløg, mmm.
Blinis med stenbiderrogn er perfekt som en appetizer, snack eller forret, – men kan også serveres som en let frokost for 2.

Stenbiderrogn sæson
Sæsonen for stenbiderrogn løber oftest fra februar til april, – men med mulighed for både lidt tidligere start og senere slutning.
Vi har flere gange købt frisk stenbiderrogn hos vores fiskehandler til f.eks. nytår. Prisen har været himmelhøj, men det har altså været muligt at få fat i selv slut december.
Når sæsonen “officielt” skydes i gang er priserne oftest også noget højere, end når vi kommer et godt stykke ind i marts.
Stenbiderrogn kan med fordel fryses, så du har til senere på året. Det er vigtigt at rognen er helt frisk når den fryses, og naturligvis at den er renset. På frost kan den holde sig 4-6 måneder.
Optøning af stenbiderrogn skal ske på køl, – på den måde opretholder du den bedste konsistens, smag og hygiejne. Stenbiderrogn kan ikke opvarmes, – ved opvarmning bliver de hårde og seje i konsistensen.

Blinis med stenbiderrogn - Opskrift på blinis med stenbiderrogn

Blinis med stenbiderrogn

Opskrift på blinis med stenbiderrogn, creme fraiche og urter.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 8 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Appetizer, Forret, Snack
Køkken: Dansk
Nøgleord: Stenbider sæson, Stenbirderrogn sæson
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Hjemmelavede blinis

  • 75 g boghvedemel
  • 50 g hvedemel
  • 2 dl sødmælk
  • 1 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • Smør til stegning – gerne klaret

Derudover

  • 150 g stenbiderrogn
  • 1 dl creme fraiche 38%
  • 1/2 bdt purløg, finthakket
  • 1 rødløg, finthakket
  • Evt. dild kviste
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

Hjemmelavede blinis

  • Bland alle ingredienser til dine blinis i en skål og rør dejen godt sammen.
  • Smelt en god klat smør på panden, og hæld små klatter dej på panden i den størrelse du ønsker dine blinis.
  • Vend dine blinis når dejen begynder at boble let på oversiden, – de skal have ca. 1 1/2 min. på hver side ved middel varme.
  • Lad dine blinis suge på en smule køkkenrulle, – de skal gerne være lune men ikke varme når de serveres (så smelter creme fraichen).

Blinis med stenbiderrogn

  • Top dine blinis med creme fraiche og en god skefuld stenbiderrogn, og drys med rødløg, purløg og evt. en smule dild.
    Krydr med friskkværnet peber.
5 from 8 votes (8 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)