Lækre saftige bagels med røget laks, sprøde salater og urtecreme , – nemt og lækkert til både frokost og aftensmad.
Brug de urter du foretrækker, – jeg bruger gerne purløg, persille, estragon og dild, – men 2 forskellige kan også sagtens gøre det.
Bagel med laks og urtecreme
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 4 bagels
Fyld
- 200 g røget laks
- 4 håndfulde salter – feldsalat, salatmix eller lignende
- 1/2 agurk
- Syltede rødløg
Urtecreme
- 3 dl creme fraiche
- 1/2 dl mayonnaise
- 2 spsk citronsaft
- 2 tsk dijon
- 2 håndfulde friske urter, – persille, purløg, estragon eller lignende (gerne et mix)
- Salt og peber
Sådan gør du
Urtecreme
- Fint hak urterne og bland dem sammen med de øvrige ingredienser.
- Smag til med salt og peber og stil til side.
Bagel med laks og urtecreme
- Varm dine bagels i ovnen og lad dem derefter køle let af.
- Skær agurken i tynde skiver, eller lav lange "shaves" med en kartoffelskræller. Dup dem evt. med lidt køkkenrulle hvis de er meget våde.
- Smør dine bagels med urtecreme, – både top og underbolle.
- Fyld dem med sprøde salater, skiver af laks, agurker og syltede rødløg.