Asiatisk wok med grøntsager og nudler - Opskrift på asiatisk wokret

Asiatisk wok med grøntsager, nudler og oystersauce

Asiatisk wok med grøntsager og nudler - Opskrift på asiatisk wokret
Asiatisk wok med grøntsager, nudler og oystersauce
Opskrift på nem og lækker wok ret med masser af friske grøntsager, nudler og en lækker oyster marinade.
Samlet tid: 25 minutter
4.67 fra 18 stemmer

Nem og lækker wok inspireret af det asiatiske køkken, – stegte grøntsager, nudler og en lækker sauce lavet med oyster, soya, hvidløg, lime og ingefær. Masser af smag, og en dejlig nem ret, der er lige til at gå til.
Server den alene, til et stykke kylling, – eller med disse asiatisk kyllingekødboller.
Til denne ret har jeg brugt ramen nudler, – men du kan ligeså fint bruge en anden form for ægnudler, det vil være fuldt ud ligeså lækkert.
Serveres retten alene skal du muligvis lave lidt ekstra for at mætte familien:)

Asiatisk wok med grøntsager og nudler - Opskrift på asiatisk wokret

Asiatisk wok med grøntsager, nudler og oystersauce

Opskrift på nem og lækker wok ret med masser af friske grøntsager, nudler og en lækker oyster marinade.
4.67 fra 18 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Asien
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Wokken

  • 250 g nudler
  • 175 g aspargesbroccoli eller broccoli
  • 150 g svampe
  • 125 g sugar snaps eller sukker ærter
  • 2 gulerødder
  • 3 forårsløg, gem toppene til topping
  • Olie
  • Friskkværnet peber
  • Evt. lidt ristet sesam til toppen

Marinade

  • 1/2 dl oystersauce
  • 1/2 dl soya
  • 1-2 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 spsk friskrevet ingefær – ca. 4 cm.
  • 1/2-1 lime, saften heraf

Sådan gør du

Marinade

  • Bland ingredienserne til marinaden, smag til med lime og stil til side.

Wokken

  • Tilbered nudlerne som beskrevet på pakke og skyld dem derefter i rigeligt koldt vand så de ikke klistrer sammen. Nudlerne må gerne have "et lag vand" på sig når de kommer på panden, – det gør det nemme at vende sammen med de øvrige ingredienser.
  • Snit alle grøntsagerne. Skræl gulerødderne og skær den i fine strimler, skær aspargesbroccolierne i 2-4 stykker hver – fjern det groveste af stilkene. Skær svampene og sugar snaps i skiver og snit forårsløgene.
  • Varm en god sjat olie på pande/wok, og svits først svampe og gulerødderne af ved middel varme – bare 3-4 minutter.
  • Hæld aspargesbroccoli og sugarsnaps ved og steg med i yderligere 4-5 minutter.
  • Tilsæt forårsløg, marinaden og de våde nudler, og varm retten igennem ved svag-middel varme, mens du vender det hele godt sammen.
    Mangler der lidt smørrelse kan du tilsætte lidt ekstra oyster eller en smule soya.
  • Smag retten til med peber, – salt burde ikke være nødvendigt, og server med et drys af toppene fra forårsløgene, sesam, lime både og evt. peanuts.

Følg Gourministeriet på Instagram

Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Gourministeriet - Instagram
Klik her og følg Gourministeriet
Asiatisk wok med grøntsager og nudler - Opskrift på asiatisk wokret
Asiatisk wok med grøntsager og nudler – Opskrift på asiatisk wokret
Asiatisk wok med grøntsager og nudler - Opskrift på asiatisk wokret
Asiatisk wok med grøntsager og nudler – Opskrift på asiatisk wokret

Kommentarer

  1. Hvilke svampe bruger du?

    • Hej Anne

      Til denne har jeg brugt brune markchampignon, – men du kan bruge præcis de svampe du foretrækker.
      Shiitake svampe vil også gøre sig virkelig godt i retten, – eller et mix af svampe.

      De bedste hilsner
      Dianna

  2. Bianca

    Kan jeg erstatte oystersauce med noget andet, som ikke er noget fra fisk og skaldyr?

    • Hej Bianca

      En direkte erstatning er der nok ikke, – men du kan sagtens ´prøve med en teriyaki sauce eller hosin sauce, – de vil begge gøre sig utrolig godt i denne wokret 🙂
      Start evt. med 1/4 dl soya og 1/4 dl teriyaki eller hosin, og smag så selv retten til efterfølgende, om den skal have mere af det ene eller det anden 🙂

      Kh Dianna

  3. Carina

    Hej Dianna
    Må jeg spørger om hvilke nudler du bruger? Syntes det er svært at finde tykkere nudler end dem man køber der er “krøllede” hvis du forstår
    Mvh Carina.

  4. Anonym

    Hej Dianna
    Jeg vil lige gøre dig opmærksom på at du har lagt denne opskrift under vegetar. Hvis man er vegetar, spiser man heller ikke fisk hvilket der er i østerssovs :). Jeg glæder mig ellers til at lave denne wok!

    • Hejsa

      Ja du har ret, – men har vendt den med et par bekendte der er vegetarer, og den ene spiser fisk – den anden ikke. Derfor valgte jeg at lægge den under vegetar, – da det bliver for forvirrende med et afsnit med pescetar:)

      Men tusind tak fordi du skrev det, og håber den smager dig:)

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse