Asiatisk wok med grøntsager og nudler - Opskrift på asiatisk wokret

Asiatisk wok med grøntsager, nudler og oystersauce

Asiatisk wok med grøntsager, nudler og oystersauce
Opskrift på nem og lækker wok ret med masser af friske grøntsager, nudler og en lækker oyster marinade.
Asiatisk wok med grøntsager og nudler - Opskrift på asiatisk wokret

Nem og lækker wok inspireret af det asiatiske køkken, – stegte grøntsager, nudler og en lækker sauce lavet med oyster, soya, hvidløg, lime og ingefær. Masser af smag, og en dejlig nem ret, der er lige til at gå til.
Server den alene, til et stykke kylling, – eller med disse asiatisk kyllingekødboller.
Til denne ret har jeg brugt ramen nudler, – men du kan ligeså fint bruge en anden form for ægnudler, det vil være fuldt ud ligeså lækkert.
Serveres retten alene skal du muligvis lave lidt ekstra for at mætte familien:)

Asiatisk wok med grøntsager og nudler - Opskrift på asiatisk wokret

Asiatisk wok med grøntsager, nudler og oystersauce

Opskrift på nem og lækker wok ret med masser af friske grøntsager, nudler og en lækker oyster marinade.
4.8 fra 5 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret
Køkken: Asien
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Wokken

  • 250 g nudler
  • 175 g aspargesbroccoli eller broccoli
  • 150 g svampe
  • 125 g sugar snaps eller sukker ærter
  • 2 gulerødder
  • 3 forårsløg, gem toppene til topping
  • Olie
  • Friskkværnet peber
  • Evt. lidt ristet sesam til toppen

Marinade

  • 1/2 dl oystersauce
  • 1/2 dl soya
  • 1-2 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 spsk friskrevet ingefær – ca. 4 cm.
  • 1/2-1 lime, saften heraf

Sådan gør du

Marinade

  • Bland ingredienserne til marinaden, smag til med lime og stil til side.

Wokken

  • Tilbered nudlerne som beskrevet på pakke og skyld dem derefter i rigeligt koldt vand så de ikke klistrer sammen. Nudlerne må gerne have "et lag vand" på sig når de kommer på panden, – det gør det nemme at vende sammen med de øvrige ingredienser.
  • Snit alle grøntsagerne. Skræl gulerødderne og skær den i fine strimler, skær aspargesbroccolierne i 2-4 stykker hver – fjern det groveste af stilkene. Skær svampene og sugar snaps i skiver og snit forårsløgene.
  • Varm en god sjat olie på pande/wok, og svits først svampe og gulerødderne af ved middel varme – bare 3-4 minutter.
  • Hæld aspargesbroccoli og sugarsnaps ved og steg med i yderligere 4-5 minutter.
  • Tilsæt forårsløg, marinaden og de våde nudler, og varm retten igennem ved svag-middel varme, mens du vender det hele godt sammen.
    Mangler der lidt smørrelse kan du tilsætte lidt ekstra oyster eller en smule soya.
  • Smag retten til med peber, – salt burde ikke være nødvendigt, og server med et drys af toppene fra forårsløgene, sesam, lime både og evt. peanuts.
Asiatisk wok med grøntsager og nudler - Opskrift på asiatisk wokret
Asiatisk wok med grøntsager og nudler – Opskrift på asiatisk wokret
Asiatisk wok med grøntsager og nudler - Opskrift på asiatisk wokret
Asiatisk wok med grøntsager og nudler – Opskrift på asiatisk wokret

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse