Asiatisk wok med grøntsager, nudler og oystersauce
Opskrift på nem og lækker wok ret med masser af friske grøntsager, nudler og en lækker oyster marinade.
Ret Hovedret
Køkken Asien
Samlet tid 25 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Wokken
250gnudler
175gaspargesbroccoli eller broccoli
150gsvampe
125gsugar snaps eller sukker ærter
2gulerødder
3forårsløg, gem toppene til topping
Olie
Friskkværnet peber
Evt. lidt ristet sesam til toppen
Marinade
1/2dloystersauce
1/2dlsoya
1-2fedhvidløg, revet eller presset
1spskfriskrevet ingefær - ca. 4 cm.
1/2-1lime, saften heraf
Sådan gør du
Marinade
Bland ingredienserne til marinaden, smag til med lime og stil til side.
Wokken
Tilbered nudlerne som beskrevet på pakke og skyld dem derefter i rigeligt koldt vand så de ikke klistrer sammen. Nudlerne må gerne have "et lag vand" på sig når de kommer på panden, - det gør det nemme at vende sammen med de øvrige ingredienser.
Snit alle grøntsagerne. Skræl gulerødderne og skær den i fine strimler, skær aspargesbroccolierne i 2-4 stykker hver - fjern det groveste af stilkene. Skær svampene og sugar snaps i skiver og snit forårsløgene.
Varm en god sjat olie på pande/wok, og svits først svampe og gulerødderne af ved middel varme - bare 3-4 minutter.
Hæld aspargesbroccoli og sugarsnaps ved og steg med i yderligere 4-5 minutter.
Tilsæt forårsløg, marinaden og de våde nudler, og varm retten igennem ved svag-middel varme, mens du vender det hele godt sammen.Mangler der lidt smørrelse kan du tilsætte lidt ekstra oyster eller en smule soya.
Smag retten til med peber, - salt burde ikke være nødvendigt, og server med et drys af toppene fra forårsløgene, sesam, lime både og evt. peanuts.