Hjemmelavet aioli - Opskrift på nem hvidløgs mayonnaise

Aioli – Hvidløgs mayonnaise

Aioli - Hvidløgs mayonnaise
Opskrift på nem og lækker aioli, - hvidløgsmayonnaise.
Denne opskrift giver ca. 4 dl.
Hjemmelavet aioli - Opskrift på nem hvidløgs mayonnaise

Nem og lækker aioli, – en skøn hvidløgs mayonnaise der smager vidunderligt som dip til kød og kartofler, i en sandwich, burger eller på tapasbordet.
Aioli stifter de fleste bekendskab med når de er på ferie i f.eks. Spanien, Frankrig og Italien. Ofte får man denne skønne mayonnaise serveret sammen med noget brød eller lignende imens man venter på maden.
Den tager ikke meget mere end 5 min. at lave, og så smager den bare helt vidunderligt.

Hjemmelavet aioli - Opskrift på nem hvidløgs mayonnaise

Aioli - Hvidløgs mayonnaise

Opskrift på nem og lækker aioli, - hvidløgsmayonnaise.
Denne opskrift giver ca. 4 dl.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.50 fra 14 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Samlet tid: 5 minutter
Ændre antal6 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 40 g

    æggeblommer

  • 3 dl

    smags neutral olie (eller mild olivenolie)

  • 2 fed

    hvidløg, fintrevet

  • 1 spsk

    citronsaft eller hvidvinseddike

  • 1 tsk

    dijonsennep

  • Salt og hvid peber

Sådan gør du

  • Stil alle ingredienser på køkkenbordet en halv time i forvejen så de ikke er for kolde at arbejde med.
  • Pisk alle ingredienser undtagen olien godt sammen.
  • Tilsæt herefter olien lidt ad gangen og pisk grundigt hele tiden så al olien piskes ind i mayonnaisen inden der tilsættes nyt. Jeg bruger en minihakker når jeg laver mayonnaise, - den fungerer fantastisk til formålet.
  • Smag til sidst til med salt og peber og opbevar mayonnaisen på køl til den skal serveres.
Hjemmelavet aioli - Opskrift på nem hvidløgs mayonnaise
Hjemmelavet aioli – Opskrift på nem hvidløgs mayonnaise

Kommentarer

  1. Ida Christiansen

    Hvor længe holder det sig på køl? Er det noget man kan forberede ugen inden eller op til at det skal bruges ??

    • Hej Ida

      Altså jeg ville ikke lave det mere end 2-3 dage før, – så smager den bedst og har en dejlig frisk smag af hvidløg 🙂

      Dbh Dianna

  2. Forstår ikke når du skriver at du laver den på minihakkeren?
    Og når du skriver, pisk den ind i MAYONAISEN, er det så senneppen og æggene der er mayoen?

    • Hej Helen

      Jeg mixer den samme i min minihakker, – den fungerer nærmest som piskeris:)
      Du kan også bruge stavblender, – eller piske den i hånden:)
      Men en minihakker er virkelig god til formålet:)

      Dbh Dianna

Skriv et svar til Ida Christiansen Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)