Ærtesuppe - Creme Ninon - Opskrift på ærtesuppe med champagne

Ærtesuppe med champagne – Creme Ninon

Ærtesuppe med champagne - Creme Ninon
Opskrift på lækker cremet ærtesuppe toppet med champagne.
Ærtesuppe - Creme Ninon - Opskrift på ærtesuppe med champagne

Lækker cremet ærtesuppe toppet med champagne, – en virkelig nem og helt igennem fantastisk forret der kan laves på ingen tid.
Denne ærtesuppe smager simpelthen vidunderligt, – ultra cremet og en dejlig blød og mild smag. Suppen er en genial forret at serveres for dine gæster, – den er hurtig at lave, og så overrasker den altid med både smag og sit smukke udseende når champagnen hældes over.

Ærtesuppe - Creme Ninon - Opskrift på ærtesuppe med champagne

Ærtesuppe med champagne – Creme Ninon

Opskrift på lækker cremet ærtesuppe toppet med champagne.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.67 fra 39 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Forret, Suppe
Køkken: Dansk
Samlet tid: 15 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Ærtesuppe – Creme Ninon

  • 400 g ærter
  • 4 dl bouillon, kylling- eller grøntsagsbouillon
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 25 g smør
  • 3 skalotteløg (små) – finthakket
  • 1 lille fed hvidløg, finthakket
  • 1-2 spsk citronsaft
  • Salt og peber

Topping

  • 100 g ærter, optøede
  • 1 1/2 dl piskefløde – pisket til en let flødeskum
  • 1 dl champagne
  • Friske ærteskud eller brøndkarse
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

Ærtesuppe – Creme Ninon

  • Op tø ærterne i koldt vand så de beholder deres flotte farve.
  • Smelt smørret i en gryde og steg løg og hvidløg til de er blanke.
  • Hæld bouillon og fløden over, kog op og lad det koge et par minutter.
  • Hæld de optøede ærter i en blender, hæld flødeblandingen over og blend til du har en helt glat suppe.
    Du kan også slukke for blusset, hælde ærterne i flødeblandingen og blende suppen med en stavblender.
  • Smag suppen til med citron, salt og peber.
  • Suppen er klar til servering.
    Ønskes suppen varmere kan du lige varme den op i gryden, – men ikke for længe, så vil ærtesuppen miste sin flotte farve.
  • Server suppen toppet med en klat blød flødeskum, friske grønne urter og et godt kværn peber.
  • Inde ved bordet hældes en smule champagne langs kanten af suppen, som vil skumme flot op.
Ærtesuppe - Creme Ninon - Opskrift på ærtesuppe med champagne
Ærtesuppe – Creme Ninon – Opskrift på ærtesuppe med champagne.
Her ses suppen inden champagnen hældes over.
Ærtesuppe - Creme Ninon - Opskrift på ærtesuppe med champagne
Ærtesuppe – Creme Ninon – Opskrift på ærtesuppe med champagne.
Her ses suppen efter champagnen er hældt over, – suppen skummer flot op med de fineste bobler.
Ærtesuppe - Creme Ninon - Opskrift på ærtesuppe med champagne
Ærtesuppe – Creme Ninon – Opskrift på ærtesuppe med champagne

Kommentarer

  1. Ditte Tang Johansen

    Hej, ny på din side, men hold op hvor er der mange skønne retter, der heller ikke ser svære ud 🙂
    hvor mange personer er retterne til. skal lave din ærtesuppe med champagne…
    bh. Ditte

    • Hej Ditte
      Ej hvor er det dejligt at høre, – tusind tak 🙂

      I den “sorte boks”, hvor der står info omkring opskriften, der står også hvor mange personer den er til (i højre hjørne) .
      Trykker du på antal, kan du skrue op og ned for antal personer 🙂

      Creme ninon er til 4 personer :9

      Kh Dianna

  2. Ditte Tang Johansen

    4 stars
    Virkelig god, smuk at servere og nem 🙂

  3. Jeanette

    Hejsa,
    Kan suppen laves på forhånd og varmes op?

    • Hej Jeanette

      Det kan du sagtens gøre:)
      Lav den evt. dagen før, og lun den inden servering, – den skal ikke være kogende varm, bare lun:)

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)