
Lækker cremet ærtesuppe toppet med champagne, – en virkelig nem og helt igennem fantastisk forret der kan laves på ingen tid.
Denne ærtesuppe smager simpelthen vidunderligt, – ultra cremet og en dejlig blød og mild smag. Suppen er en genial forret at serveres for dine gæster, – den er hurtig at lave, og så overrasker den altid med både smag og sit smukke udseende når champagnen hældes over.

Ærtesuppe med champagne – Creme Ninon
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ingredienser
Ærtesuppe – Creme Ninon
- 400 g ærter
- 4 dl bouillon, kylling- eller grøntsagsbouillon
- 2 1/2 dl piskefløde
- 25 g smør
- 3 skalotteløg (små) – finthakket
- 1 lille fed hvidløg, finthakket
- 1-2 spsk citronsaft
- Salt og peber
Topping
- 100 g ærter, optøede
- 1 1/2 dl piskefløde – pisket til en let flødeskum
- 1 dl champagne
- Friske ærteskud eller brøndkarse
- Friskkværnet peber
Sådan gør du
Ærtesuppe – Creme Ninon
- Op tø ærterne i koldt vand så de beholder deres flotte farve.
- Smelt smørret i en gryde og steg løg og hvidløg til de er blanke.
- Hæld bouillon og fløden over, kog op og lad det koge et par minutter.
- Hæld de optøede ærter i en blender, hæld flødeblandingen over og blend til du har en helt glat suppe.Du kan også slukke for blusset, hælde ærterne i flødeblandingen og blende suppen med en stavblender.
- Smag suppen til med citron, salt og peber.
- Suppen er klar til servering.Ønskes suppen varmere kan du lige varme den op i gryden, – men ikke for længe, så vil ærtesuppen miste sin flotte farve.
- Server suppen toppet med en klat blød flødeskum, friske grønne urter og et godt kværn peber.
- Inde ved bordet hældes en smule champagne langs kanten af suppen, som vil skumme flot op.

Her ses suppen inden champagnen hældes over.

Her ses suppen efter champagnen er hældt over, – suppen skummer flot op med de fineste bobler.
