Opskrift på lækker cremet ærtesuppe toppet med champagne.
Ret Forret, Suppe
Køkken Dansk
Nøgleord Nytårsmenu
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 518kcal
Ingredienser
Ærtesuppe - Creme Ninon
25gsmør
1stort skalotteløg, finthakket
1lille fed hvidløg, finthakket
4dlbouillon, kylling eller grøntsags
2 1/2dlpiskefløde
400gærter, optøet
1-2spskcitronsaft
Salt og friskkværnet peber
Topping
100gærter, optøede
1 1/2dlpiskefløde - pisket til en blød flødeskum
1dlchampagne
Friske ærteskud eller brøndkarse
Friskkværnet peber
Sådan gør du
Ærtesuppe - Creme Ninon
Smelt smørret i en gryde og steg løg og hvidløg til de er blanke.
Hæld bouillon og fløden over, kog op og lad det koge et par minutter.
Hæld de optøede ærter i en blender, hæld flødeblandingen over og blend til du har en helt glat suppe.Du kan også slukke for blusset, hælde ærterne i flødeblandingen og blende suppen med en stavblender.
Lun suppen igennem og smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Server suppen toppet med en klat blød flødeskum, et drys ærter - friske grønne urter og et friskkværnet peber.
Inde ved bordet hældes en smule champagne langs kanten af suppen, som vil skumme flot op.