Opskrift på lækker cremet ærtesuppe toppet med champagne.
Ret Forret, Suppe
Køkken Dansk
Samlet tid 15 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Ærtesuppe - Creme Ninon
400gærter
4dlbouillon, kylling- eller grøntsagsbouillon
2 1/2dlpiskefløde
25gsmør
3skalotteløg (små) - finthakket
1lille fed hvidløg, finthakket
1-2spskcitronsaft
Salt og peber
Topping
100gærter, optøede
1 1/2dlpiskefløde - pisket til en let flødeskum
1dlchampagne
Friske ærteskud eller brøndkarse
Friskkværnet peber
Sådan gør du
Ærtesuppe - Creme Ninon
Op tø ærterne i koldt vand så de beholder deres flotte farve.
Smelt smørret i en gryde og steg løg og hvidløg til de er blanke.
Hæld bouillon og fløden over, kog op og lad det koge et par minutter.
Hæld de optøede ærter i en blender, hæld flødeblandingen over og blend til du har en helt glat suppe.Du kan også slukke for blusset, hælde ærterne i flødeblandingen og blende suppen med en stavblender.
Smag suppen til med citron, salt og peber.
Suppen er klar til servering.Ønskes suppen varmere kan du lige varme den op i gryden, - men ikke for længe, så vil ærtesuppen miste sin flotte farve.
Server suppen toppet med en klat blød flødeskum, friske grønne urter og et godt kværn peber.
Inde ved bordet hældes en smule champagne langs kanten af suppen, som vil skumme flot op.