Åben lasagne med bagte tomater og burrata - Nem aftensmad der imponerer

Åben lasagne med bagte tomater, pesto og burrata

Åben lasagne med bagte tomater, pesto og burrata
Opskrift på åben lasagnen med bagte tomater og burrata.
Denne portion er i hovedrets størrelse.
Åben lasagne med bagte tomater og burrata - Nem aftensmad der imponerer

Forkæl dig selv og dine nærmeste med denne fantastiske åbne lasagne med bagte tomater, pesto og burrata.
Tomaterne bages med friske hvidløg, tørret basilikum og rigeligt olivenolie, hvilket giver dem en intens og lækker smag.
Den åbne lasagne bygges op med kogte lasagneplader, der mellem hvert lag gemmer på de bagte tomater med hvidløg, frisk basilikum, cremet burrata og hjemmelavet pesto.

Denne ret er både enkel og virkelig lækker og perfekt som aftensmad.
Smagskombinationen er dyb, frisk og fyldt med skønne cremede konsistenser, der får hver bid til at smage som en lille bid af himlen.
Server den gerne med en frisk grøn salat og et godt glas vin for en komplet og tilfredsstillende måltid.

Du kan med forel tilsætte lidt ristede pinjekerner for lidt knas, og frisk rucola for en lidt ekstra pebret og bitter smag.
Halver portionen og server den som forret, – brug dog 2 burrata oste.

Åben lasagne med bagte tomater og burrata - Nem aftensmad der imponerer

Åben lasagne med bagte tomater, pesto og burrata

Opskrift på åben lasagnen med bagte tomater og burrata.
Denne portion er i hovedrets størrelse.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: Bagt pasta, Bagte tomater, Lasagne
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Bagte tomater

  • 500 g cherrytomater, halveret
  • 10-12 fed hvidløg, halveret
  • 1 tsk tørret basilikum
  • 3/4 dl olivenolie
  • Salt og friskkværnet peber

Derudover

Sådan gør du

Bagte tomater

  • Hæld tomater, hvidløg, olivenolie og tørret basilikum i et lille fad, og krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Bag dem i en forvarmet ovn i ca. 15 minutter ved 200 grader, almindelig varme – eller i airfryer i ca. 8-10 minutter ved 180 grader.

Åben lasagne med bagte tomater, pesto og burrata

  • Kog lasagnepladerne til de er al dente – eller som du foretrækker dem.
    Dræn dem for væde, og vend dem med en smule olie, så de ikke klistrer sammen.
  • Nu skal lasagnerne samles.
    Du skal sørge for at fordele fyldet ligeligt mellem de 4 portioner, og hver lasagne skal indeholde 2-3 lasagneplader.
  • Start med en smule fyld i bunden, læg lasagnepladen halv over, så den bagefter kan foldes – og læg lidt fyld imellem hvert lag.
    Tomat, hvidløg, frisk basilikum, pesto og burrata – fortsæt til alt fyldet er brugt. Se evt. videoen over opskriften.
    Krydr gerne med lidt friskkværne peber imellem lagene.
  • Slut af med det sidste fyld, og hæld lidt af olien fra de bagte tomater over toppen.
    Server starks.

Kommentarer

  1. Madsen

    5 stars
    Vildt lækkert 🙂

  2. Therese

    5 stars
    Simpelthen SÅ lækkert!

  3. 5 stars
    Fantastisk opskrift

  4. Gitte Jensen

    Mums – så lækker en ret man skal ikke snyde sig selv for at komme ruccola og pinjekerner i.

5 from 3 votes

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)