
Den lækreste one pot pasta med kylling, – cremet og smagfuld.
Denne her one pot pasta med kylling smager helt fantastisk, og så er den super nem at lave. Resultatet er en lækker cremet sauce der sætter sig om pastaen, saftig mør kylling og bare masser af smag.
Jeg kan varmt anbefale at lave sit eget italienske krydderi – klik her for opskrift, det er nemt og smagen er bare som en bid af Italien.
Til denne one pot pasta har jeg brugt nogle større makaronier, der på posen har en koge tid på 10-12 minutter. Men idet de simrer ved svag til middel varme i denne sauce, vil kogetiden være noget længere. Måske mellem 15-18 min., – først der var pastaen al dente og saucen var kogt ind omkring pastaen.
Så regn med at pastaen skal have noget længere end beskrevet på posen, og lad hellere retten simre fremfor koge, – på den måde bliver saucen mere cremet og lækker. Ligeledes vil jeg anbefale pasta der på posen skal have minimum 10 min., så sikrer du at saucen når at koge godt ind, og du får en lækker cremet one pot pasta.

Cremet one pot pasta med kylling
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 400 g
pasta
- 500 g
kyllingebryst, skåret i tern på ca. 2x2 cm
- 1
stort løg, grofthakket
- 3 fed
hvidløg, finthakket
- 1 håndfuld
soltørrede tomater, skåret i strimler
- 2 ds
cherrytomater, drænet for væde (hakkede tomater kan også bruges)
- 7 dl
kyllinge boullion (evt. lidt mere alt efter pasta type)
- 2 dl
piskefløde
- 1 spsk
italiensk krydderi, prøv denne opskrift på hjemmelavet italiensk krydderi
- 1 håndfuld
friske basilikumblade
- 1 frisk mozzarella, drænet for væde og skåret i stykker
- 60 g
parmesan, revet
-
Salt og peber
-
Olie
-
Frisk persille og revet parmesan til toppen
Sådan gør du
- Varm olien i en stor gryde, krydr kyllingen med salt og peber og steg den hurtigt af. Kyllingen skal ikke gennemsteges, kun lige få lidt farve på overfladen.
- Tilsæt derefter løg, hvidløg og italiensk krydderi og steg det med i et par minutter.
- Tilsæt begge dåser cherrytomater, fløde, bouillon, pasta, soltørrede tomater og basilikumblade og kog det hurtigt op.
- Skru ned til svag/middel varme så retten kun lige bobler.Lad den simre under omrøring så den ikke brænder på, til pastaen mangler 3-4 min. at kogetiden. Husk at pastaen muligvis skal koge en smule længere end beskrevet på pakken, - det skyldes at den simrer ved svagere varme og i en tykkere sauce.
- Når der er 3-4 min. til pastaen er tilberedt som ønsket, gerne al dente, tilsættes revet parmesan og mozzarella i mindre stykker, som røres godt ind i retten og smelter sammen med saucen.
- Smag til med salt og peber og server evt. toppet med hakket persille og revet parmesan.
Min familie tigger mig om at lave den igen. SÅ lækker!
Hej Iben
Ej hvor gør det mig glad at høre, tusind tak altså 🙂
Kh Dianna
Vi er så vilde med den herhjemme, og jeg har efterhånden lavet den en del gange. Vi står dog hver gang og tænker at den ikke er så cremet som på billedet (og som ønsket).
Jeg arbejder sjældent med bouillonterninger, så jeg tænker om det er der fejlen ligger.
Når der i opskriften står “7 dl bouillon”, tolker jeg det som en bouillonterning opløst i 7 dl. Vand. Er det forkert tolket?
Hej Maj
Det er helt korrekt tolket 7 dl vand. og. så ca. 1 1/2 bouillon terning 🙂
Det kan have noget med pastaen og kogetiden at høre. Jo længere kogetid, jo længere får retten lov at koge ind, – mere stivelse fra pastaen og den vil syne mere cremet.
Tomaterne kan også have noget at sige, cherrytomaterne har jo mindre “væde” ved sig end f.eks. polka eller hakkede.
Jeg tror det er der den ligger.
Prøv næste gang kun at tilsætte 5 dl bouillon, og så hæld mere på, hvis den er ved at blive for fast.
Kh Dianna
Den er dejlig nem og alle i familien er begejstrede
Hej Christina
Det er jeg virkelig glad for at høre, tusind tak 🙂
Kh Dianna
Det er bare denne ene opskrift jeg vender tilbage til hver gang det skal gå hurtigt og når man craver one pot pasta tak for sådan en lækker opskrift! Jeg elsker at der er soltørrede tomater i
Hej Sharmini
Hvor gør det mig bare glad at høre altså, – tusind tak for din dejlige besked 🙂
Kh Dianna
Jeg var lidt skeptisk, som jeg altid er med nye opskrifter.
Men hold da op, virkelig god opskrift!
Hej Kemal
Hvor er det bare dejligt at høre altså, – tusind tusind tak 🙂
Dbh Dianna
Hej jeg skal til at prøve at lave den her ret for første gang. Glæder mig til at smage den.
Er det friske cherrytomater der skal bruges? I opskriften står der nemlig begge dåser cherrytomater ♂️. Synes aldrig jeg har set cherrytomater på dåse
Hej Kasper
Det er faktisk cherrytomater fra dåse, de fåes i bl.a. Føtex 🙂
Alternativt kan du godt frugte hakkede tomater:)
Kh Dianna
Kan man fryse den ned ?
Hej Regitze
Ja du kan sagtens fryse resterne ned 🙂
Kh Dianna
Nøøj, hvor smagte det godt!
Og oven i købet så nemt og hurtigt at lave – fantastisk ✨
Jeg mixede hurtigt din italienske krydderiblanding sammen, inden jeg gik i gang og det er jeg glad for, jeg gjorde. Smagen var bare helt perfekt. Og retten var ligeså cremet som i beskrivelsen
Alt spillede bare. Også det, du forklarer i teksten øverst ang pastaens ekstra kogetid.
Så tusind tak for denne lækre opskrift. Jeg glæder mig allerede til at lave den igen – snart
Hej Christina
Tusind tusind tak for din søde besked, hvor er det bare dejligt at høre.
Og så dejligt at du synes om beskrivelsen også, – det gær mig så glad.
Rigtig dejlig aften 🙂
Kh Dianna
Ser lækkert ud. Den vil jeg prøve til mine italienske venner.. Hvad vil du servere til ?
Hejsa
Tusind tak 🙂
Uhhh så ville jeg gå med min panzanella med burrata, eller en klassisk grøn salat med tomat, agurk og rødløg.
Kh Dianna
!
Hej Dianna,
Hvornår skal man komme kyllingen i potten?
Kh M.
Hej Mikkel
Kyllingen bliver i gryden når den er stegt af 🙂
Derfor den ikke skal gennemsteges til at starte med, da den tilberedes med igennem hele processen 🙂
Kh Dianna
Hej . Skal prøve denne lækre opskrift men er i tvivl om det er soltørrede tomater i olie eller naturel ?
Hilsen Fru Madsen
Hejsa
Jeg bruger altid dem i olie, da jeg synes de har en meget bedre smag og konsistens 🙂
kh Dianna
Meget meget lækker! Fruen kunne næsten ikke stoppe igen Det bliver ikke sidste gang! Piv-lækker pastaret
Hej Claus
Ej hvor er det godt at høre – tak for din besked 🙂
Kh Dianna