
Vi elsker et rigtig godt stykke kød, og cote du boeuf er efter vores smag en af de allerbedste udskæringer. Denne her var særlig god, – vi købte den ved vores lokale slagter (Slagter Lundgaard i Humlebæk) og han var vild af begejstring da han fortalte, at han netop havde fået en “Gastro kalv” hjem. En “Gastro kalv” er en kalv som er modnet i 6 måneder under kontrollerede forhold ved Danish Crown, – det skulle give kødet en helt særlig smag og fantastisk mørhed, og det skal vi love for, – den sad lige i skabet.

Cote du boeuf tilberedt i ovn
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 800 g
cote du boeuf (evt. Gastro kalv hvis du kan få fat i det)
- 1 bdt
blød timian
- 125 g
smør
- 2 spsk
rapsolie
- 1/2
hvidløg, skåret midt over (med skræl)
Sådan gør du
- Tag bøffen ud af køleskabet og krydder den med salt og peber og lad bøffen stå min. 20 min.
- Tænd din ovn på 100 grader, varmluft.
- Varm en pande op med smør og olie ved middel varme, - panden må meget gerne kunne gå i ovnen.
- Tilsæt hvidløg og timian og brun bøffen godt af på ALLE sider, til den får en flot gylden farve.
- Kom bøffen i ovnen enten på panden eller i et ovnfast fad, og lad den her stege færdigt til den når en kerne temperatur på 56 grader, - det tager ca. 20-30 min ved en bøf på 400-500 gram. Tjek gerne temperaturen med stegetermometer så den ikke bliver overtilberedt.
- Tag bøffen ud og lad trække i ca. 10 min. inden den skæres ud.
Noter
Bøffen på billedet er ca. 400 gram (da vi er 2 personer)



Pingback: Opskrift på den bedste svampe risotto med spinat og parmesan
Hold nu op en fornøjelse!
Det blev helt perfekt!
Kan anbefale Pinot noir cloudy Bay til ❤️
Hej Peter
Ej hvor er det bare godt at høre altså, tak 🙂
Og den med vinen er noteret 😉
Hils familien 🙂
Kh Dianna