Tilberedning af cote du boeuf i ovn - Nem, mørt og lækkert

Cote du boeuf af Gastro kalv

Cote du boeuf tilberedt i ovn
Vi tilbereder vores cote du boeuf i ovnen, - dog får den først en flot stegeskorpe på alle sider på en pande. Se hvordan vi gør nedenfor.
Tilberedning af cote du boeuf i ovn - Nem, mørt og lækkert

Vi elsker et rigtig godt stykke kød, og cote du boeuf er efter vores smag en af de allerbedste udskæringer. Denne her var særlig god, – vi købte den ved vores lokale slagter (Slagter Lundgaard i Humlebæk) og han var vild af begejstring da han fortalte, at han netop havde fået en “Gastro kalv” hjem. En “Gastro kalv” er en kalv som er modnet i 6 måneder under kontrollerede forhold ved Danish Crown, – det skulle give kødet en helt særlig smag og fantastisk mørhed, og det skal vi love for, – den sad lige i skabet.

Tilberedning af cote du boeuf i ovn - Nem, mørt og lækkert

Cote du boeuf tilberedt i ovn

Vi tilbereder vores cote du boeuf i ovnen, - dog får den først en flot stegeskorpe på alle sider på en pande. Se hvordan vi gør nedenfor.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.75 fra 8 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Samlet tid: 1 time
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 800 g

    cote du boeuf (evt. Gastro kalv hvis du kan få fat i det)

  • 1 bdt

    blød timian

  • 125 g

    smør

  • 2 spsk

    rapsolie

  • 1/2

    hvidløg, skåret midt over (med skræl)

Sådan gør du

  • Tag bøffen ud af køleskabet og krydder den med salt og peber og lad bøffen stå min. 20 min.
  • Tænd din ovn på 100 grader, varmluft.
  • Varm en pande op med smør og olie ved middel varme, - panden må meget gerne kunne gå i ovnen.
  • Tilsæt hvidløg og timian og brun bøffen godt af på ALLE sider, til den får en flot gylden farve.
  • Kom bøffen i ovnen enten på panden eller i et ovnfast fad, og lad den her stege færdigt til den når en kerne temperatur på 56 grader, - det tager ca. 20-30 min ved en bøf på 400-500 gram. Tjek gerne temperaturen med stegetermometer så den ikke bliver overtilberedt.
  • Tag bøffen ud og lad trække i ca. 10 min. inden den skæres ud.

Noter

Tallerkener: Fra Würtz keramik
Bøffen på billedet er ca. 400 gram (da vi er 2 personer)
Tilberedning af cote du boeuf i ovn - Nem, mørt og lækkert
Tilberedning af cote du boeuf i ovn – Nem, mørt og lækkert
Tilberedning af cote du boeuf i ovn - Nem, mørt og lækkert
Tilberedning af cote du boeuf i ovn – Nem, mørt og lækkert
Sådan steger / tilbereder du en perfekt cote du boeuf
Sådan steger / tilbereder du en perfekt cote du boeuf

Kommentarer

  1. Pingback: Opskrift på den bedste svampe risotto med spinat og parmesan

  2. Peter friis

    Hold nu op en fornøjelse!
    Det blev helt perfekt!
    Kan anbefale Pinot noir cloudy Bay til ❤️

    • Hej Peter

      Ej hvor er det bare godt at høre altså, tak 🙂
      Og den med vinen er noteret 😉
      Hils familien 🙂

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)