Vi tilbereder vores cote du boeuf i ovnen, - dog får den først en flot stegeskorpe på alle sider på en pande. Se hvordan vi gør nedenfor.
Samlet tid 1 timetime
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
800g
cote du boeuf (evt. Gastro kalv hvis du kan få fat i det)
1bdt
blød timian
125g
smør
2spsk
rapsolie
1/2
hvidløg, skåret midt over (med skræl)
Sådan gør du
Tag bøffen ud af køleskabet og krydder den med salt og peber og lad bøffen stå min. 20 min.
Tænd din ovn på 100 grader, varmluft.
Varm en pande op med smør og olie ved middel varme, - panden må meget gerne kunne gå i ovnen.
Tilsæt hvidløg og timian og brun bøffen godt af på ALLE sider, til den får en flot gylden farve.
Kom bøffen i ovnen enten på panden eller i et ovnfast fad, og lad den her stege færdigt til den når en kerne temperatur på 56 grader, - det tager ca. 20-30 min ved en bøf på 400-500 gram. Tjek gerne temperaturen med stegetermometer så den ikke bliver overtilberedt.
Tag bøffen ud og lad trække i ca. 10 min. inden den skæres ud.
Video
Noter
Tallerkener: Fra Würtz keramik
Bøffen på billedet er ca. 400 gram (da vi er 2 personer)