Hønsesalat med svampe, asparges og bacon – klassisk, cremet og fyldt med smag.
Den her klassiske hønsesalat er en rigtig favorit – cremet, fyldig og spækket med smag.
Den er lavet med saftig kylling, stegte svampe, asparges og en smule finthakket forårsløg, som tilsammen giver både bid, sødme og friskhed. Det hele vendes i en fløjlsblød dressing lavet på cremefraiche og mayonnaise, smagt til med dijonsennep og wholegrain sennep, som giver både smag og det fineste præg fra de små sennepskorn.
Jeg er begyndt at bruge både dijon og wholegrain sennep i dressingen – det giver en virkelig lækker balance mellem skarphed og tekstur. Du kan sagtens lave den kun med dijon, men jeg vil altså anbefale at prøve med begge – det gør lige dét ekstra.
Inden servering topper jeg med sprød bacon, som sætter prikken over i’et og giver det der perfekte lille crunch og saltede modspil til den cremede salat.
Server den klassisk på et stykke rugbrød til julefrokost, som en lækker sandwich, eller prøv den som appetizer på f.eks. sprøde rösti, små salatbåde eller sprøde vafler. Den passer lige godt til frokostbordet som til en hyggelig aften med lidt ekstra forkælelse.

Hjemmelavet hønsesalat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 400 g tilberedt kylling, skåret i tern
- 200 g champignon, skåret i skiver
- 130 g bacon
- 100 g hvide asparges fra glas, drænet vægt, skåret i stykker
- 2 dl
creme fraiche 18%
- 1 dl god mayonnaise – jeg bruger Hellmanns
- 2 tsk dijon
- 1 1/2 tsk whole grain sennep – kan undlades
- 2 forårsløg, fint snittet
- Salt og friskkværnet peber
-
Olie
- Grønt til toppen
Sådan gør du
- Varm en smule olie på en pande, og steg champignon skiverne ved høj varme til de er gyldne og har smidt væden. Krydr med salt og friskkværnet peber. Lad dem køle af på en tallerken – evt. med lidt køkkenrulle.
- Steg også baconen sprød, og lad det derefter suge på en smule køkkenrulle.
- Bland creme fraiche, mayonnaise, dijon og wholegrain sennep i en skål og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Vend kylling, asparges, champignon og forårsløg med dressingen. Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Server hønsesalaten toppet med sprød bacon og lidt hakket purløg eller forårsløg.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.



Skønne opskrifter du har – tak!
Jeg bruger palmehjerter i min hønsesalat i stedet for asparges. De er godt nok noget dyrere, men de trevler ikke og tilføjer samme smag og syrlighed som asparges, prøv det
Hej Pernille
Tusind tak for de søde ord:)
Ej det må jeg prøve engang, det har jeg ikke hørt om før 🙂
Tak for fif, og rigtig glædelig jul:)
Kh Dianna
Hvor ser det LÆKKERT ud!
Kan man lave den dagen før?
Hej Anne-Marie
Tusind tak 🙂
Og ja det kan du sagtens gøre – du skal dog være sikker på at aspargessnitterne er drænet godt, så ikke de gør dressingen tynd og vandet.
Og svampene skal ligeså være hårdt stegte, så ikke dee afgiver væde 🙂
Kh Dianna
Hvor ser det bare LÆKKERT ud. Kan jeg mon lave den dagen før?
Hej Anne-Marie
Tusind tak 🙂
Det kan du sagtens ja 🙂 Sørg for at svampene er stegt godt af, og aspargessnitterne drænet godt, så ikke de afgiver for meget væde 🙂
Kh Dianna
Kan man koge kyllingen dagen før ig først røre det sammen næste morgen?
Hej Mini
Ja absolut da – det kan du sagtens gøre 🙂
Alt der kan forberedes er jeg selv stor tilhænger af 🙂
Dbh Dianna
Virkelig god
Tusind tak Hanne, det er jeg så glad for at høre 🙂
Kh Dianna
Super god
Tusind tak Carsten 🙂
Supelækkert med hjemmesyltede asparges
Hej Karen
Det lyder virkelig også lækkert – uhmmm 🙂
Kh Dianna
Man steger bacon på panden først , derefter ristes champignon i rest fedtet.
Hej Hanne
Det kan man også gøre – det skal være op til én selv:)
Dbh Dianna
Havde en rest friske grønne asparges dem stegte jeg ligesom svampene – det var et hit og de afgiver ikke så meget væske 😉
Hej Birgit
God idé, det lyder virkelig også lækkert 🙂
Kh Dianna
Den er simpelthen så god. Bruger altid din opskrift 🙂
Hejsa
Det er jeg simpelthen så glad for at høre – tak fordi du skriver det:)
Kh Dianna
Fantastisk. Jeg købte en pose kylling i tern i Rema i stedet for at bruge en hel kylling. Så nemt. Smagte fantastisk. Tak for en virkelig lækker opskrift❤️
Hej Line
Hvor er det dejligt at høre – tusind tak for din dejlige besked 🙂
Kh Dianna
Virkelig lækker hønsesalat, som blev rost helt vildt til vores kobberbryllup. Tak for en fantastisk opskrift.
Jeg overvejer at prøve at bruge halvt hvide asparges på glas og halvt grønne asparges til sommer, som en frisk sommerudgave
Hej Sabina
Hvor gør det mig bare glad at høre, tusind tak for din dejlige besked 🙂
Det er en vildt god idé, også for lidt ekstra knas.
Kh Dianna
Kan jeg bruge friske hvide asparges og skal syltes først el. bare koges?.
Hej Lonny
Det kan du sagtens gøre:)
Friske hvide asparges skal lige skrælles først, bare det yderste lag ligesom gulerødder – og så koges 🙂
Kh Dianna
Super god hønsesalat. Virkelig lækker.
Men god mayonnaise laver man selv
Hejsa
Hvor er det dejligt at høre – tusind tak 🙂
Haha du har ret, og det er jo så nemt. Men Hellmanns er nu også god synes jeg 🙂
Kh Dianna
Nem at følge og god smag
Hej Bjarne
Så dejligt at høre – tusind tak 🙂
Kh Dianna
Kan man bruge din opskrift på hønsesalat på en ananasskive (gerne frisk)?
Hej Inge
Ja for søren da- det kan du sagtens 🙂
Kh Dianna
Tak for opskriften, den forlænger ferien endnu mere.
Hej Freek
Hvor er det dejligt at høre – tak for din dejlige feedback 🙂
Kh Dianna
Skøn opskrift, den smagte godt, mums.
Hej Leif
Så dejligt at høre, tusind tak 🙂
Kh Dianna
Jeg bruger grønne asparges kogt 2 min og ingen champignons
Det er super lækkert
Hej Ulrik
Hvor er det dejligt du skriver det, tusind tak for feedback:)
Kh Dianna