Hjemmelavet hønsesalat - Opskrift på klassisk hønsesalat

Hjemmelavet hønsesalat

Hjemmelavet hønsesalat - Opskrift på klassisk hønsesalat
Hjemmelavet hønsesalat
Opskrift på nem og lækker hønsesalat - Hønsesalat med stegte svampe og bacon.
4-6 personer, alt efter type af servering.
4.47 fra 101 stemmer

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Hønsesalat med svampe, asparges og bacon – klassisk, cremet og fyldt med smag.

Den her klassiske hønsesalat er en rigtig favorit – cremet, fyldig og spækket med smag.
Den er lavet med saftig kylling, stegte svampe, asparges og en smule finthakket forårsløg, som tilsammen giver både bid, sødme og friskhed. Det hele vendes i en fløjlsblød dressing lavet på cremefraiche og mayonnaise, smagt til med dijonsennep og wholegrain sennep, som giver både smag og det fineste præg fra de små sennepskorn.
Jeg er begyndt at bruge både dijon og wholegrain sennep i dressingen – det giver en virkelig lækker balance mellem skarphed og tekstur. Du kan sagtens lave den kun med dijon, men jeg vil altså anbefale at prøve med begge – det gør lige dét ekstra.

Inden servering topper jeg med sprød bacon, som sætter prikken over i’et og giver det der perfekte lille crunch og saltede modspil til den cremede salat.

Server den klassisk på et stykke rugbrød til julefrokost, som en lækker sandwich, eller prøv den som appetizer på f.eks. sprøde rösti, små salatbåde eller sprøde vafler. Den passer lige godt til frokostbordet som til en hyggelig aften med lidt ekstra forkælelse.


Hjemmelavet hønsesalat - Opskrift på klassisk hønsesalat

Hjemmelavet hønsesalat

Opskrift på nem og lækker hønsesalat – Hønsesalat med stegte svampe og bacon.
4-6 personer, alt efter type af servering.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.47 fra 101 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret, Tilbehør
Køkken: Dansk, Gourministeriet
Nøgleord: Julefrokost, Pålægssalat
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal6 Personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

  • 400 g tilberedt kylling, skåret i tern
  • 200 g champignon, skåret i skiver
  • 130 g bacon
  • 100 g hvide asparges fra glas, drænet vægt, skåret i stykker
  • 2 dl

    creme fraiche 18%

  • 1 dl god mayonnaise – jeg bruger Hellmanns
  • 2 tsk dijon
  • 1 1/2 tsk whole grain sennep – kan undlades
  • 2 forårsløg, fint snittet
  • Salt og friskkværnet peber
  • Olie

  • Grønt til toppen

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Sådan gør du

  • Varm en smule olie på en pande, og steg champignon skiverne ved høj varme til de er gyldne og har smidt væden. Krydr med salt og friskkværnet peber.
    Lad dem køle af på en tallerken – evt. med lidt køkkenrulle.
  • Steg også baconen sprød, og lad det derefter suge på en smule køkkenrulle.
  • Bland creme fraiche, mayonnaise, dijon og wholegrain sennep i en skål og smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Vend kylling, asparges, champignon og forårsløg med dressingen. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Server hønsesalaten toppet med sprød bacon og lidt hakket purløg eller forårsløg.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.

Hjemmelavet hønsesalat - Opskrift på klassisk hønsesalat
Hjemmelavet hønsesalat – Opskrift på klassisk hønsesalat

Kommentarer

  1. Pernille

    Skønne opskrifter du har – tak!
    Jeg bruger palmehjerter i min hønsesalat i stedet for asparges. De er godt nok noget dyrere, men de trevler ikke og tilføjer samme smag og syrlighed som asparges, prøv det

    • Hej Pernille

      Tusind tak for de søde ord:)

      Ej det må jeg prøve engang, det har jeg ikke hørt om før 🙂
      Tak for fif, og rigtig glædelig jul:)

      Kh Dianna

  2. Anne-Marie Agerholm

    Hvor ser det LÆKKERT ud!
    Kan man lave den dagen før?

    • Hej Anne-Marie

      Tusind tak 🙂
      Og ja det kan du sagtens gøre – du skal dog være sikker på at aspargessnitterne er drænet godt, så ikke de gør dressingen tynd og vandet.
      Og svampene skal ligeså være hårdt stegte, så ikke dee afgiver væde 🙂

      Kh Dianna

  3. Anne-Marie

    Hvor ser det bare LÆKKERT ud. Kan jeg mon lave den dagen før?

    • Hej Anne-Marie
      Tusind tak 🙂

      Det kan du sagtens ja 🙂 Sørg for at svampene er stegt godt af, og aspargessnitterne drænet godt, så ikke de afgiver for meget væde 🙂

      Kh Dianna

  4. Kan man koge kyllingen dagen før ig først røre det sammen næste morgen?

    • Hej Mini

      Ja absolut da – det kan du sagtens gøre 🙂
      Alt der kan forberedes er jeg selv stor tilhænger af 🙂

      Dbh Dianna

  5. 5 stars
    Virkelig god

  6. Carsten Nielsen

    5 stars
    Super god

  7. Karen Margrethe

    Supelækkert med hjemmesyltede asparges

  8. Hanne Larsen

    3 stars
    Man steger bacon på panden først , derefter ristes champignon i rest fedtet.

  9. Anonym

    5 stars
    Den er simpelthen så god. Bruger altid din opskrift 🙂

  10. 5 stars
    Fantastisk. Jeg købte en pose kylling i tern i Rema i stedet for at bruge en hel kylling. Så nemt. Smagte fantastisk. Tak for en virkelig lækker opskrift❤️

  11. Sabina

    Virkelig lækker hønsesalat, som blev rost helt vildt til vores kobberbryllup. Tak for en fantastisk opskrift.
    Jeg overvejer at prøve at bruge halvt hvide asparges på glas og halvt grønne asparges til sommer, som en frisk sommerudgave

    • Hej Sabina
      Hvor gør det mig bare glad at høre, tusind tak for din dejlige besked 🙂
      Det er en vildt god idé, også for lidt ekstra knas.

      Kh Dianna

  12. Kan jeg bruge friske hvide asparges og skal syltes først el. bare koges?.

    • Hej Lonny

      Det kan du sagtens gøre:)
      Friske hvide asparges skal lige skrælles først, bare det yderste lag ligesom gulerødder – og så koges 🙂

      Kh Dianna

  13. Morten Olsson

    Super god hønsesalat. Virkelig lækker.

    Men god mayonnaise laver man selv

    • Hejsa

      Hvor er det dejligt at høre – tusind tak 🙂
      Haha du har ret, og det er jo så nemt. Men Hellmanns er nu også god synes jeg 🙂

      Kh Dianna

  14. Bjarne

    4 stars
    Nem at følge og god smag

  15. Kan man bruge din opskrift på hønsesalat på en ananasskive (gerne frisk)?

  16. Freek Augustijn, Holland

    Tak for opskriften, den forlænger ferien endnu mere.

  17. 5 stars
    Skøn opskrift, den smagte godt, mums.

  18. Jeg bruger grønne asparges kogt 2 min og ingen champignons
    Det er super lækkert

Skriv et svar til Pernille Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)