Hjemmelavet hønsesalat - Opskrift på klassisk hønsesalat

Hjemmelavet hønsesalat

Hjemmelavet hønsesalat
Opskrift på nem og lækker hønsesalat
Hjemmelavet hønsesalat - Opskrift på klassisk hønsesalat

Hjemmelavet hønsesalat, – lækkert på smørrebrød, på en skive ristet brød eller i en sandwich.
Denne opskrift på hjemmelavet hønsesalat er ganske enkel, men smagen er helt igennem fantastisk. Server hønsesalaten med sprødstegt bacon, sprød parmaskinke eller lignende – og top gerne med masser af purløg, forårsløg eller karse.
Hønsesalat kan med fordel laves hvis du ligge inde med en rest kylling, – stegt eller kogt, begge dele kan bruges.

Hjemmelavet hønsesalat - Opskrift på klassisk hønsesalat

Hjemmelavet hønsesalat

Opskrift på nem og lækker hønsesalat
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.50 fra 89 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret, Tilbehør
Køkken: Dansk, Gourministeriet
Keyword: Pålægssalat
Samlet tid: 20 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 400 g tilberedt kyllingekød skåret i tern, - f.eks. rester fra en helstegt kylling
  • 200 g champignon, skåret i skiver
  • 100 g hvide asparges fra glas, skåret i mindre stykker
  • 2 dl

    creme fraiche 18%

  • 1 dl

    god mayonnaise, - jeg bruger Hellmann's

  • 2 tsk dijon
  • 1-2 forårsløg, fint snittet (eller 1/2 bdt purløg)
  • 130 g bacon
  • Salt og peber

  • Olie

Sådan gør du

  • Varm en smule olie på en pande, og steg champignon skiverne af ved høj varme til de er let sprøde og gyldne. Krydr med salt og peber.
    Lad dem køle af på en tallerken, - evt. med lidt køkkenrulle.
  • Steg baconen sprød, og lad det derefter suge på en smule køkkenrulle.
  • Bland creme fraiche, mayonnaise, dijon og forårsløg i en skål.
  • Tilføj tern af kylling, asparges og de afkølede champignon, og vend det godt rundt i dressingen. Smag til med salt og peber.
  • Server hønsesalaten toppet med sprød bacon og lidt grønt på toppen.
Hjemmelavet hønsesalat - Opskrift på klassisk hønsesalat
Hjemmelavet hønsesalat – Opskrift på klassisk hønsesalat

Kommentarer

  1. Pernille

    Skønne opskrifter du har – tak!
    Jeg bruger palmehjerter i min hønsesalat i stedet for asparges. De er godt nok noget dyrere, men de trevler ikke og tilføjer samme smag og syrlighed som asparges, prøv det

    • Hej Pernille

      Tusind tak for de søde ord:)

      Ej det må jeg prøve engang, det har jeg ikke hørt om før 🙂
      Tak for fif, og rigtig glædelig jul:)

      Kh Dianna

  2. Anne-Marie Agerholm

    Hvor ser det LÆKKERT ud!
    Kan man lave den dagen før?

    • Hej Anne-Marie

      Tusind tak 🙂
      Og ja det kan du sagtens gøre – du skal dog være sikker på at aspargessnitterne er drænet godt, så ikke de gør dressingen tynd og vandet.
      Og svampene skal ligeså være hårdt stegte, så ikke dee afgiver væde 🙂

      Kh Dianna

  3. Anne-Marie

    Hvor ser det bare LÆKKERT ud. Kan jeg mon lave den dagen før?

    • Hej Anne-Marie
      Tusind tak 🙂

      Det kan du sagtens ja 🙂 Sørg for at svampene er stegt godt af, og aspargessnitterne drænet godt, så ikke de afgiver for meget væde 🙂

      Kh Dianna

Skriv et svar til Dianna Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)