
Hjemmelavet hønsesalat, – lækkert på smørrebrød, på en skive ristet brød eller i en sandwich.
Denne opskrift på hjemmelavet hønsesalat er ganske enkel, men smagen er helt igennem fantastisk. Server hønsesalaten med sprødstegt bacon, sprød parmaskinke eller lignende – og top gerne med masser af purløg, forårsløg eller karse.
Hønsesalat kan med fordel laves hvis du ligge inde med en rest kylling, – stegt eller kogt, begge dele kan bruges.

Hjemmelavet hønsesalat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 400 g tilberedt kyllingekød skåret i tern, - f.eks. rester fra en helstegt kylling
- 200 g champignon, skåret i skiver
- 100 g hvide asparges fra glas, skåret i mindre stykker
- 2 dl
creme fraiche 18%
- 1 dl
god mayonnaise, - jeg bruger Hellmann's
- 2 tsk dijon
- 1-2 forårsløg, fint snittet (eller 1/2 bdt purløg)
- 130 g bacon
-
Salt og peber
-
Olie
Sådan gør du
- Varm en smule olie på en pande, og steg champignon skiverne af ved høj varme til de er let sprøde og gyldne. Krydr med salt og peber. Lad dem køle af på en tallerken, - evt. med lidt køkkenrulle.
- Steg baconen sprød, og lad det derefter suge på en smule køkkenrulle.
- Bland creme fraiche, mayonnaise, dijon og forårsløg i en skål.
- Tilføj tern af kylling, asparges og de afkølede champignon, og vend det godt rundt i dressingen. Smag til med salt og peber.
- Server hønsesalaten toppet med sprød bacon og lidt grønt på toppen.

Skønne opskrifter du har – tak!
Jeg bruger palmehjerter i min hønsesalat i stedet for asparges. De er godt nok noget dyrere, men de trevler ikke og tilføjer samme smag og syrlighed som asparges, prøv det
Hej Pernille
Tusind tak for de søde ord:)
Ej det må jeg prøve engang, det har jeg ikke hørt om før 🙂
Tak for fif, og rigtig glædelig jul:)
Kh Dianna
Hvor ser det LÆKKERT ud!
Kan man lave den dagen før?
Hej Anne-Marie
Tusind tak 🙂
Og ja det kan du sagtens gøre – du skal dog være sikker på at aspargessnitterne er drænet godt, så ikke de gør dressingen tynd og vandet.
Og svampene skal ligeså være hårdt stegte, så ikke dee afgiver væde 🙂
Kh Dianna
Hvor ser det bare LÆKKERT ud. Kan jeg mon lave den dagen før?
Hej Anne-Marie
Tusind tak 🙂
Det kan du sagtens ja 🙂 Sørg for at svampene er stegt godt af, og aspargessnitterne drænet godt, så ikke de afgiver for meget væde 🙂
Kh Dianna
Kan man koge kyllingen dagen før ig først røre det sammen næste morgen?
Hej Mini
Ja absolut da – det kan du sagtens gøre 🙂
Alt der kan forberedes er jeg selv stor tilhænger af 🙂
Dbh Dianna
Virkelig god
Tusind tak Hanne, det er jeg så glad for at høre 🙂
Kh Dianna
Super god
Tusind tak Carsten 🙂
Supelækkert med hjemmesyltede asparges
Hej Karen
Det lyder virkelig også lækkert – uhmmm 🙂
Kh Dianna
Man steger bacon på panden først , derefter ristes champignon i rest fedtet.
Hej Hanne
Det kan man også gøre – det skal være op til én selv:)
Dbh Dianna
Havde en rest friske grønne asparges dem stegte jeg ligesom svampene – det var et hit og de afgiver ikke så meget væske 😉
Hej Birgit
God idé, det lyder virkelig også lækkert 🙂
Kh Dianna
Den er simpelthen så god. Bruger altid din opskrift 🙂
Hejsa
Det er jeg simpelthen så glad for at høre – tak fordi du skriver det:)
Kh Dianna
Fantastisk. Jeg købte en pose kylling i tern i Rema i stedet for at bruge en hel kylling. Så nemt. Smagte fantastisk. Tak for en virkelig lækker opskrift❤️
Hej Line
Hvor er det dejligt at høre – tusind tak for din dejlige besked 🙂
Kh Dianna
Virkelig lækker hønsesalat, som blev rost helt vildt til vores kobberbryllup. Tak for en fantastisk opskrift.
Jeg overvejer at prøve at bruge halvt hvide asparges på glas og halvt grønne asparges til sommer, som en frisk sommerudgave
Hej Sabina
Hvor gør det mig bare glad at høre, tusind tak for din dejlige besked 🙂
Det er en vildt god idé, også for lidt ekstra knas.
Kh Dianna