
Hjemmelavet hønsesalat, – lækkert på smørrebrød, på en skive ristet brød eller i en sandwich.
Denne opskrift på hjemmelavet hønsesalat er ganske enkel, men smagen er helt igennem fantastisk. Server hønsesalaten med sprødstegt bacon, sprød parmaskinke eller lignende – og top gerne med masser af purløg, forårsløg eller karse.
Hønsesalat kan med fordel laves hvis du ligge inde med en rest kylling, – stegt eller kogt, begge dele kan bruges.

Hjemmelavet hønsesalat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ingredienser
- 400 g tilberedt kyllingekød skåret i tern, - f.eks. rester fra en helstegt kylling
- 200 g champignon, skåret i skiver
- 100 g hvide asparges fra glas, skåret i mindre stykker
- 2 dl
creme fraiche 18%
- 1 dl
god mayonnaise, - jeg bruger Hellmann's
- 2 tsk dijon
- 1-2 forårsløg, fint snittet (eller 1/2 bdt purløg)
- 130 g bacon
-
Salt og peber
-
Olie
Sådan gør du
- Varm en smule olie på en pande, og steg champignon skiverne af ved høj varme til de er let sprøde og gyldne. Krydr med salt og peber. Lad dem køle af på en tallerken, - evt. med lidt køkkenrulle.
- Steg baconen sprød, og lad det derefter suge på en smule køkkenrulle.
- Bland creme fraiche, mayonnaise, dijon og forårsløg i en skål.
- Tilføj tern af kylling, asparges og de afkølede champignon, og vend det godt rundt i dressingen. Smag til med salt og peber.
- Server hønsesalaten toppet med sprød bacon og lidt grønt på toppen.

Skønne opskrifter du har – tak!
Jeg bruger palmehjerter i min hønsesalat i stedet for asparges. De er godt nok noget dyrere, men de trevler ikke og tilføjer samme smag og syrlighed som asparges, prøv det
Hej Pernille
Tusind tak for de søde ord:)
Ej det må jeg prøve engang, det har jeg ikke hørt om før 🙂
Tak for fif, og rigtig glædelig jul:)
Kh Dianna