Focaccia muffins med pesto og mozzarella - Svampede og lækre brød

Focaccia muffins med pesto og mozzarella

Focaccia muffins med pesto og mozzarella - Svampede og lækre brød
Focaccia muffins med pesto og mozzarella
Opskrift på lækre saftige pesto focaccia muffins.
Denne opskrift giver 12 stk.
Ingen bedømmelser

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

De her focaccia muffins med pesto og mozzarella er noget af det mest lækre, bløde og svampede, du kan bage – og de forsvinder næsten hurtigere end de kommer ud af ovnen.
Pigerne herhjemme elsker dem – og når jeg bager en plade med 12 stk, så er der ikke ét eneste tilbage dagen efter.

Det er i bund og grund klassiske focacciabrød – men bagt i muffinform, så de får den her perfekte størrelse, flot hævning og en sprødt lille topfyldt med smeltet mozzarella og hjemmelavet pesto.
Pesto og ost trykkes ned i dejen med fingrene, præcis som man gør med olie i et klassisk focaccia – og det hele bager op til de blødeste, saftigste brød med masser af smag og fylde.

De er super nemme at bage, og de holder sig svampede og lækre ved stuetemperatur i en tætlukket pose. Du kan også fryse dem ned og tage op efter behov – og hvis de lige skal have et lille skud varme, så er både ovn og mikroovn din ven.

Focaccia muffins er perfekte i madpakken, som mellemmåltid, snackbrød eller som tilbehør til supper og salater. Og med den her kombi af pesto og mozzarella, får du både comfort og smag i ét.
Det er sådan en opskrift, man vender tilbage til igen og igen – og så er de altså virkelig svære ikke at blive afhængig af.

Focaccia muffins med pesto og mozzarella - Svampede og lækre brød

Focaccia muffins med pesto og mozzarella

Opskrift på lækre saftige pesto focaccia muffins.
Denne opskrift giver 12 stk.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

Ingen bedømmelser
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Brød, Snack
Køkken: Italiensk
Nøgleord: Bananbrød, Focaccia, Madpakke
Samlet tid: 2 timer
Ændre antal12 stk
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

  • 4 dl lunken vand
  • 25 g gær
  • 1/2 dl olivenolie
  • 500 g hvedemel – tipo eller manitoba
  • 1 tsk salt
  • 160 g pesto – klik her for opskrift
  • 175 g mozzarella
  • Olie

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet og tilsæt derefter olien.
  • Bland mel og salt og rør det i lidt af gangen og ælt dejen, gerne på maskine til den slipper kanterne. Det tager alt fra 8-15 minutter – alt efter styrken på din røremaskine.
    Dejen skal være let flydende og klistret, men gerne slippe kanterne.
  • Smør hænderne med lidt olie, tag dejen op og form den til en kugle. Læg dejen tilbage i skålen, og lad den hæve, tildækket, et lunt sted i cirka en time.
  • Pensl muffinformene med olie. Del dejen i 12 lige store stykker og form hvert stykke til en lille bolle, og læg dem i de oliesmurte huller. Lad dem efterhæve tildækket under et fugtigt klæde i 30 til 45 minutter.
    Er dejen meget blød kan du blot bruge en ske og tage klatter af dejen op omlægge dem i muffinformen.
  • Hæld en god skefuld pesto over hvert brød og drys med mozzarella. Mas nu huller i dejen med fingrene, så dejen danner bobler og toppingen kommer let ned i overfladen.
  • Bag brødene i en forvarmet ovn ved 230 grader, almindelig varme, i cirka 18-20 minutter – eller til de er gyldne og gennembagt.
  • Så snart formen er taget ud af ovnen, samler du osten og pestoen omkring brødene med 2 gafler. Meget ost og pesto vil være smeltet sammen på toppen af formen, og det fordeler du blot mellem brødene. (Se evt. video over opskriften)
  • Lad dem køle let af i formene inden de fjernes.
  • Opbevar dem i en tætlukket pose , og lun dem evt. inden servering. Focaccia muffins kan også fryses.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)