
Cremet citronpasta med caviar – nem luksus pasta.
Der er pastaretter… og så er der pastaretter, der virkelig skiller sig ud. Min cremede citronpasta med caviar er en af de helt særlige. Den er nemlig både ultra enkel at lave og samtidig en ret, der emmer af luksus – perfekt, når du vil forkæle dine gæster.
Det smarte er, at pastaen sættes over som det første, og imens den koger al dente, kan du lynhurtigt lave en cremet citronflødesauce på panden.
Først smeltes smørret, hvorefter du tilsætter både citronskal og saft. Det får lov til at bruse kort op, inden fløden tilsættes. Så er det bare at krydre med lidt salt og lade saucen simre stille og roligt – den skal ikke koge for meget ind, for den skal ende med at være blød og cremet, ikke tyk og tung.
Smag til med mere citronskal- og saft, den skal være friske og syrlig, men ikke sur.
Når pastaen er færdigkogt, vender du først finthakket purløg i saucen, og derefter pastaen.
Konsistensen justeres med lidt af det gemte pastavand, så saucen bliver helt perfekt. Til sidst anrettes pastaen i tallerkener, overhældes med den sidste sauce og toppes med caviar og et strejf friskkværnet peber.
Hvor meget caviar du vil bruge, afhænger helt af, hvor luksuriøst du vil gå til værks.
Server retten som en lækker frokost pasta eller som hovedret, hvis du også har planlagt en let forret og dessert – eller fordel portionen i mindre serveringer og brug den som en elegant forret.
Den er et fantastisk bud til f.eks. en nytårsmiddag med vennerne, hvor der gerne må være lidt ekstra wow-faktor.
Ultra simpelt – men helt vanvittig lækkert.

Cremet citronpasta med caviar
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 400 g spaghetti
- 25 g smør
- 1-2 citroner, fintrevet skal og saft
- 1/2 liter fløde
- 3 spsk purløg, finthakket
- 1 ds caviar – du bestemmer størrelsen
- Pastavand
- Salt og friskkværnet peber
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
- Sæt en gryde over med vand og salt, og kog pastaen al dente, som beskrevet på pakken. Husk ikke at kasere pastavandet.
- Imens smelter du smørret på en pande – lad det bruse let op.
- Tilsæt fintrevet skal og saften af 1 citron, varm det hurtigt op og hæld derefter fløden ved. Varm det igennem og lad det simre imens pastaen koges færdig.Smag til med salt, og evt. mere citronskal- og saft. Er citronerne små og indeholder måske ikke så meget juice, skal du regne med at bruge dem begge. Den skal have en god frisk syre – dog uden af blive sur.
- Rør purløg i saucen, og vender derefter straks pastaen heri. Lad den samle sig i saucen et par minutter, og juster konsistensen med pastavand. Den skal være blød og let cremet i konsistensen, og der skal være nok sauce til at du kan hælde et par skefulde over hver servering.
- Fordel pastaen i 4 dybe tallerkener. Drej det gerne rund i en dyb øseske med en madpincet, og placer det forsigtigt i tallerkenerne.
- Hæld resten af saucen over hver anretning, og slut af med caviar på toppen.
- Drys evt. med lidt purløg og friskkværnet peber.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.
