Opskrift på lækker cremet pasta med citron og caviar.
Ret Forret, Frokost, Hovedret
Køkken Italiensk
Nøgleord Nem pasta, Nytårsmad, Nytårsmenu
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 885kcal
Ingredienser
400gspaghetti
25gsmør
1-2citroner, fintrevet skal og saft
1/2literfløde
3spskpurløg, finthakket
1dscaviar - du bestemmer størrelsen
Pastavand
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Sæt en gryde over med vand og salt, og kog pastaen al dente, som beskrevet på pakken. Husk ikke at kasere pastavandet.
Imens smelter du smørret på en pande - lad det bruse let op.
Tilsæt fintrevet skal og saften af 1 citron, varm det hurtigt op og hæld derefter fløden ved. Varm det igennem og lad det simre imens pastaen koges færdig.Smag til med salt, og evt. mere citronskal- og saft. Er citronerne små og indeholder måske ikke så meget juice, skal du regne med at bruge dem begge. Den skal have en god frisk syre - dog uden af blive sur.
Rør purløg i saucen, og vender derefter straks pastaen heri. Lad den samle sig i saucen et par minutter, og juster konsistensen med pastavand. Den skal være blød og let cremet i konsistensen, og der skal være nok sauce til at du kan hælde et par skefulde over hver servering.
Fordel pastaen i 4 dybe tallerkener. Drej det gerne rund i en dyb øseske med en madpincet, og placer det forsigtigt i tallerkenerne.
Hæld resten af saucen over hver anretning, og slut af med caviar på toppen.