
Cheesecake i glas med hindbær, lime og hvid chokolade – klar på under 20 minutter
Her får du den nemmeste cheesecake i glas – helt uden husblas. Denne dessert er lavet med få ingredienser og klar på under 20 minutter. Den cremede ostecreme piske med blendede hindbær og lime, og kiksebunden røres sammen med smeltet smør, hvid chokolade og limeskal. Det hele anrettes smukt i glas, og vupti, så er der dessert.
En frisk, sød og syrlig dessert der kan laves på ingen tid, og som kan laves på forhånd. De her cheesecake i glas er virkelig en favorit.
Kombinationen af cremet ostecreme med hindbær og lime, og en kiksebund med smeltet smør, hvid chokolade og limeskal gør den her lille sag både frisk, intens og helt uimodståelig.
Desserten er nem at lave og kræver ingen bagning – og så kan den nemt forberedes tidligere på dagen eller endda dagen før, så den er klar til servering, når du skal imponere dine gæster.
Perfekt til sommerens sammenkomster, men også genial som sød afslutning på en hyggelig middag året rundt.

Cheesecake i glas – Hindbær cheesecake med lime og hvid chokolade
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kiksebund
- 50 g smør
- 50 g hvid chokolade
- 175 g digestivekiks (eller kammerjunkere)
- 1 lime, fintrevet skal heraf
Ostecreme
- 125 g friske hindbær
- 250 g flødeost
- 2 1/2 dl piskefløde
- 50 g flormelis
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 spsk limesaft
Derudover
- Friske hindbær
- Limeskal
- Evt. spislige blomster eller andet pynt
Sådan gør du
Kiksebund
- Smelt smørret i en gryde og rør chokoladen ud heri. Fjern den fra blusset
- Blend kiksene til en fin mel, og rør det sammen med smørret og fintrevet limeskal.
- Fordel kiksene i 6 serveringsglas. Du skal ikke mase dem som ved en klassisk cheesecake, de skal bare ligge i et fint lag.
Hindbær cheesecake uden husblas
- Blend hindbærrene til en fin puré.
- Hæld flødeost, fløde, hindbær puré, flormelis, vanilje og limesaft i en skål, og pisk det sammen til cremen tykner. Pas på ikke at overpiske.
- Hæld ostecremen på en sprøjtepose, så er den nemmere at styre, og sprøjt cremen over bundene.
- Lav en lille fordybning i toppen, og læg et hindbær i hver, og drys evt. med lidt spidslige blomster, fintrevet limeskal, rosa chokoladekugler eller lignende.
Jeg lavede dem i går og hold op de blev lækre. Tak for opskriften⭐️
Hejsa
Så dejligt at høre – tusind tak fordi du skriver det 🙂
Kh Dianna
Lækker, Lækker, Lækker som ALLE dine retter! Du er fantastisk dygtig!✨❤️✨
Kan man bruge frosne hindbær til cremen, eller blir det for vandet?
Hej Tina
Hvis du bruger frosne bær anbefaler man jo at de skal have et opkog først – for at fjerne eventuelle bakterier. Men det kan du sagtens gøre, hvis du gerne vil bruge fra frost 🙂
Husk at køle det HELT ned, inden det piskes i cremen 🙂
Kh Dianna
Lavede den i weekenden og de smagte fantastisk
Hejsa
Det er jeg så glad for at høre – tusind tak 🙂
Kh Dianna
Hvad hedder de spiselige blomster du har brugt og hvor er de købt fra
Hej Merve
De hedder Alyssum – købte dem i Dagrofa 🙂
Kh Dianna
Tak for opskriften den skal prøves på søndag
Hej Bodil
Hvor dejligt at høre – håber den smagte dig 🙂
Kh Dianna
Kan man erstatte hindbær med jordbær?
Hej Louise
Det tænker jeg absolut ikke der skulle være noget i vejen for 🙂
Kh Dianna
Hvilken hvid chokolade har du brugt?
Hej Heidie
Jeg bruger altid chokolade fra Callebaut, køber det online – synes de har de lækreste chokolader.
Kh Dianna
Hej Dianna !.
Tænker at jeg skal prøve at lave disse til Påsken. Vil lige høre, hvis jeg laver dem dagen før skal de så på frost eller er det nok med, at stille dem på køl ?. Hvis de skal på frost, hvor længe før tænker du så de skal ud ?. Mvh Alice
Hej Dianna !.
Jeg regner med, at jeg skal lave disse her til Påske. Jeg vil i den forbindelse høre om de kan stå på køl til næste dag eller skal de på frost ?. Hvis de skal på frost, hvor længe før brug skal de så tages ud ?. Mvh Alice
Hej Alice
Du kan sagtens lave dem dagen i forvejen og bare opbevare dem på køl.
Det er så dejlig nemt med denne type desserter 🙂
Rigtig god påske 🙂
Kh Dianna