
Den nemmeste og lækreste italienske klassiker, – Pasta Aglio e Olio. En vidunderlig ret med god olivenolie og gavmilde mængder hvidløg, – så enkelt kan det gøres.
Og når jeg siger italiensk klassiker, så må jeg nok passe lidt på, – for i min version kommer der altså og en god håndfuld parmesan i. Om man gør det originalt? Hmm, jeg tror det ikke;-) men jeg synes det runder smagen af på den helt rigtige måde, – og ønsker man det ikke, så undlader man bare.
Pasta Aglio e Olie, eller pasta med hvidløg og olie kan serveres alene, – eller du kan serveres den som tilbehør til et stykke kylling, bøf eller lignende.
Krydr med chiliflage efter temperament, – styrken er meget forskellig alt efter hvor du køber dem, så smag altid på dem først.
Spaghetti Aglio e olio, – klar på bare 15-20 minutter, fyldt med smag og ægte italiensk stemning.

Spaghetti Aglio e Olio
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g spaghetti
- 1 dl god olivenolie (vigtigt)
- 5-6 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 potte persille
- 50 g parmesan, fintrevet
- 1 dl pastavand
- 1/2 tsk chiliflager – smag til
- Salt og peber
Sådan gør du
- Hak stilkene af persillen fint, og læg dem til side. Hak ligeledes toppene fint, og læg også disse til side – hver for sig.
- Kog pastaen en minut mindre end beskrevet på pakken.
- Varm imens olien op på en pande ved middel varme, tilsæt hvidløg og de finthakkede persillestilke, og lad dem simre i olien mens pastaen koger.Rør jævnligt og sørg for det ikke bliver for varmt, – olien skal kun lige små boble så hvidløget blive lyst gyldent og afgiver smag til olien. Herhjemme står komfuret på 5 ud af 9.
- Et par minutter inden pastaen er færdig kogt, hælder du også chilien på panden, og steger den med.
- Tag pastaen direkte fra gryden, og vend den godt sammen med olien på panden.
- Tilsæt parmesan, resten af persillen og pastavand, og lad retten simre videre et minuts tid, – vend det hele tiden godt rundt.
- Smag til med salt og peber, – og server straks.


Er vild med denne ret. Vi spiser den både alene og sammen med fisk eller kød. Det smager SÅ godt
Hej Ann
Hvor gør det mig glad at høre – tusind tak for din besked 🙂
Kh Dianna
Super god opskrift! Vi gav den lidt citron til sidst.
Hej Rasmus
Hvor er det godt at høre – tusind tak 🙂
Lækkert med citron, det vil jeg prøve:)
Kh Dianna