
Lækker grillet hakkebøf serveret med nye kartofler, sommergrønt og en lækker smørsauce, – en rigtig sommer ret med masser af smag.

Hakkebøf med nye kartofler og sommergrønt
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 800 g
hakket oksekød
- 1 kg
nye danske kartofler, renset
- 1 bdt
nye små gulerødder
- 1 bdt
forårsløg
- 2
store løg
-
Salt og peber
-
Olie
-
Tørret timian
-
Lidt peberkorn og evt. løvstikke til kogning af kartoflerne
Smørsauce
- 250 g
smør
- 1
lille løg, finthakket
- 1 stor håndfuld persille, finthakket
-
Salt og peber
Sådan gør du
- Tænd grillen og læg de 2 hele løg på (med skræl) over indirekte varme.
- Form 4 lige store bøffer ud af kødet, krydr med salt og peber, og lad dem hvile på spækbrættet i 10-15 minutter.
- Bring kartoflerne i kog i en gryde med rigeligt godt saltet vand tilsat peberkorn og løvstikke, og lad dem koge ved middelvarme i ca. 4-5 min. (alt efter størrelse). Sluk derefter for varmen og lad dem trække færdigt i vandet under låg, - på den måde får du en lækker fast kartoffel, - ca. 15 min. (kommer dog an på størrelsen, - mærke efter med en kødnål).
- Rens gulerødder og forårsløg og læg dem i et folie fad. Giv dem en smule olie, salt og peber og et drys tørret timian, og sæt fadet i grillen.
- Grill samtidig bøfferne til de er tilberedt efter eget ønske.
Smørsauce
- Smelt smørret i en lille kasserolle og tilsæt løg.
- Lad saucen små simre i 5 min., og krydr med salt og peber.
- Lige inden servering tilsættes persillen, saucen varmes hurtigt igennem og slukkes.
- Halver de bagte løg og pil lamellerne fra hinanden.
- Anret hakkebøfferne med nye kartofler, bagte løg, sommer grønt og smørsauce.

Super lækker opskrift. Tilføjede hvide asparges til grøntsagerne i ovnen, helt perfekt.
Hej Karin
Uhmm hvor lyder det bare lækkert, rigtig sommermad 🙂
Kh Dianna